tisdag 19 september 2017

Förmågan vara offensiv


Slentrian = gäspning. Hetta och engagemang = förutsättningen för rörelse. Föredrar det senare när vi träffas i olika konstellationer, olika möten. Sker inte alltid. Men när det sker så känns det som att det finns möjligheter. Möten mellan personer och organisationer som har respekt för varandra och behandlar varandra på jämbördigt sätt. Inte alltid så, men borde naturligtvis vara om vi tror på mångfald och demokrati. Allas lika värde är enkelt skriva ned men för vissa så himla svårt acceptera i vardagen. Det om något, gör mig bekymrad och funderingarna gror då i vad är vi på väg.

Läser. Läser igen. Försöker få struktur. Övergripande handling som serveras så plötsligt och utan process. Många sidor. Genomgående frågan torde bli; Vad vill vi, vart är vi på väg? Framförhållning till 2025 eller mot 2050. Känns gott få handlingen föredragen och sedan lär det komma trilla ur en mängd frågor. Inte alls tillfylles läsa in, utan föredragning. Ingen möjlighet få struktur i frågorna förrän efter en kvalificerad föredragning. Process hade känts välgörande. Ambitionen borde vara att göra varandra bättre.

Nyanser. Allt inte svart eller vitt, inte ja eller nej. Så svårt kommunicera. Full förståelse att det inte är paradgren hos journalister. Där handlar det fortfarande mycket om lösnummer. Samtidigt en utmaning förklara, göra saker och ting begripliga. Även när det är svårt. Tydligen är det mycket svårare bygga broar än riva desamma.

Riva samhällen kan man göra på olika sätt. Ett föga attraktivt sätt – men väl ohyggligt. Jordbävningar. Nu återigen rena förödelsen i Mexico City. Inte så mycket göra år när det väl slår till med magnitud på 7,4.  Husen formligen skakas ned och vi blir alla plötsligt så små, så hjälplösa.

Slåttermaskinen som stannade upp. Hormonstinnade personer skulle nyttja eftermiddagen för att såga fötterna av försvarsministern. Leka Tarzan. Visa handlingskraft. Men mötte ett patetiskt nederlag. Fick i varje fall fram bilden av en stockkonservativ ny politisk konstellation. Stöveltrampet hörs lång väg. Annu dazumal. Vart är världen på väg?

Het, hetare, hetast. Vi befinner oss onekligen i en högkonjunktur. Märks i många sammanhang. Byggsektorn på högvarv är ett av tecknen. I morgon lär den komma. Statens budgetförslag. Mycket är redan presenterat i korta mediala inlägg. Gäller sälja under tid och inte under en kort eftermiddagssession. Samtidigt är det lätt hänt att vi skapar ett överhettat samhälle. I morgon kommer vi tydligen hetta på ytterligare.  

Ingen motion idag heller. Men en bra match, högt tempo. Imponerande. Fast resultatet blev inkasserat som en förlust. Brynäs första fight, i år i Växjö och loosade med 3-4 efter straffar. Vidhåller ändå att det var en toppmatch. En av de bättre trots debutmatchen i SHL. Så nu är den långa, tuffa, heta ligan igång redan.

Världsledare – Trump. Tilläts ha sitt tal på Förenta Nationerna. Fredsfursten hotade utplåna Nordkorea. Ondska ska med ondska bekämpas. USAs nya budskap. Det som bygger en Världsfred! Eller bringar världen till undergång. Enklast torde vara sätta krokben för en monumental tölp.

Open up your eyes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar