lördag 23 september 2017

El bilar - självklart


Tre matcher, ihopskrapat en poäng. Känns som en katastrofal start på årets SHL säsong. För Brynäs Hockey. I fjol var man tunn på målvaktssidan. Fortsätter det i år men samma nivå på tränardelen. Passivt och viljelöst. Undrar hur långt ned i källarvåningen man kan vandra innan det blir åtgärder. Honken allt närmare återkomst. Allt annat en överraskning. Men i båset? Sömnpiller.

En dag som aldrig riktigt bestämde sig. Regn eller uppehållsväder. Blev något mittemellan. Men trots det verkligt våta underlaget så fixade jag bort gräsmattan hemmavid. Nu borde det varit sista klippningen före vintern. Kanske jag ska testa Hyttmarken i morgon. Där är det ändå mer långhårigt.

Så var den då uppe. Sista tapetvåden i rummet. Tagit mycken tid. Men heller inte satsat fullt ut. Skönt få lyfta ut tapetserarbordet. Men det finns flera rum. Rum där tapeterna hänger ned och där vi borde slå till. Fast vet at det alltid tar tid. Ska ju målas först också.

Tittade något yrvaket i brevlådan i morse. För då fanns det med posten. Årsunda IF fotbolls program. Som hälsar välkommen till den riktiga fotbollssäsongen. Nu när allt mer eller mindre är över – då kommer programmet! Onekligen innovativt tänk – eller inte något tänk alls? Näst sista matchen för division fyra laget, redan klara för division tre till nästa säsong. Och en ny förlust mot Torsåker. Fast egentligen, det gällde inget. Mer än hedern. Och den var kanske inte så stor.

Korkat. Och drar skam över Östersunds fotboll. Spelare som uppträder hotfullt på flyget och blir avkastad. Dock före start. Så inte i luften. Fast korkskallar kanske kan falla fritt.

Någon som tvekar längre? Nu har Kina, den jättelika marknaden, öppnat dörrarna fullt ut för alla former av elbilar. Och därmed är det än en gång fastställt att framtiden handlar om just elbilar. Glöm förbränningsmotorerna. El bilar är inkluderat vätgasdrift. Att hålla på och jiddra om andra drivmedel känns mer eller mindre patetiskt.

Lidingöloppet. Tuff utmaning en höstlik lördag. Oavsett vilket år – alltid. Idag var det dags igen. Nils-Olov var nöjd, trots kramp i höften hela sista milen. Nöjd med sina 2 timmar och 54 minuter. Och nöjd vi andra också. När han gjorde som de andra bröderna. Kom hem och deltog i en familjemiddag. Inte så ofta, inte alltid som det blir möjligt längre. Så gäller njuta när det väl sker.  

Skakar till. Ett jordskalv som uppmätts i Nordkorea. Spekulationerna redan igång. Vad som utlöst det hela. Om det är deras uppskjutning av missiler som retat upp det inre.

Retats upp. Spanska regeringen, av de ambitioner som vuxit fram i Katalonien. Ambitionerna att genom demokratisk omröstning ta reda på om invånarna vill fortsätta under Spanien eller övergå till eget land. De hårdföra insatser som spanska polisen redan iscensatt, stärker med säkerhet de katalanska intressenterna för ett eget självständigt land. Följer spänt fortsättningen. Viva Barca.

Väntar förhoppningsfullt på det komma skall – Brittsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar