söndag 24 september 2017

Green, green grass of Sunday


Dom går fort dom där. Söndagarna som knappt börjat innan de tar slut. Finns alltid att göra. I satsen som räknas är väl främst att skala bort gräset uppe hos mamma. Tog tid, blött som det var. Frodigt gräs av långhårig karaktär – och egentligen alldeles för blött. Men det gick – till slut. 

Till slut gick det också att släpa plåttaket till nya platsen för ”Olles pass”. Tungt av bara den. Kändes ordentligt för Per-Ewert och då naturligtvis lika tungt för mig. Nu är det i varje fall framme men inte upplyftat. Behöver flera till hjälp! Passet tilldelat Per-Ewert för att fixa till så lite röjning återstår också. Men det överlåter jag gärna. Mina två egna pass får jag se över längre fram. I varje fall två som inte ska flyttas, inte ska byggas om. De där älgflugorna jag fick med mig under tröjan lekte något med varandra innan de kröp fram och avslöjade sin närvaro. Ruskade av tröjan för vidare hantering ner i tvättmaskinen.

Drivmedelsfrågan. Fick ett svar på antal frågor som jag ställde för antal veckor sedan. Intressanta svar. Ett av alla de här måste områdena som vi helt enkelt måste gå vidare med/inom. Och göra det realistiskt och inte med blå dunstar i ögonen. Ett av de allra största önskningarna; Få delta i en debatt kring drivmedel. Några personer kör antingen okunnighetens lovsång, eller möjligen falskspel. Eller blott förda bakom ljuset? Lika illa, oavsett vad det handlar om. Den som inte ser den inriktning som det hissas segel för world wide torde ha behov gå till Specsavers.

Byggfrågorna, också område där så mycket går att göra. Men även här fordras det aktivitet och tydlighet. Tydliggöra vad vi vill, hur vi ser på utveckling och parallellt bygga upp förtroendefulla relationer. Fungerar inte med avsomningsmedicin.

Snacka om succé. Gefle IFs norske frontrunner. I eftermiddag igen. Scorade två gånger och fixade de tre välbehövliga poängen. Het kille som formligen kokar de nittio minuterna ut. Några gula kort idag som driver fram avstängningar till nästa fight. Dock inte för vasse norsken. Samtidigt som det återigen visar sig vilken betydelse som ledarskapet har. Kanske Poya också kunde få fart på stans ishockeylag.

Blev kort besök för Nils-Olov, tydligen något som drog i Gävle under dagen. Men ändå inget som hitintills handlat om att plocka med hem och visa upp. Hann dock med at fixa till mig. Så nu är mycket av hårmanen bortplockad. Skönt att få fram ansiktet igen. Bättre utsikt bidrar kanske också till större insikt.

KDU blev inte bortplockade i detta val heller. Hon är en speciell person. Den där Angela Merkel. Något tillbaka gång. Men fortfarande den självklare ledaren. Och där är vi mycket möjligt med också. Handslaget med Löfven kring satsning på elvägar. Om vi själva bara vill och visar initiativ är det som att sitta i förarsätet. Borde vara både en regional som lokal fråga att hantera. Får liksom inte bara hamna bakom gula fläcken.    

Donald Trump som påstås vara USAs president utmanar nu den amerikanska idrottsrörelsen: Han har offentligt kallat idrottsmän för fittungar och bett dem fara åt helvete och han kräver att lagens ägare sparkar de spelare som står på ett knä i stället för två fötter under nationalsången. Det är kanske just striden mot idrottsmännen som blir hans bittra nederlag. Samtidigt som han också kallar Nordkoreas ledare för precis allt. Leker på sitt sätt med världsfreden. Galningar emellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar