onsdag 27 september 2017

Paille - en stjärna på riktigt


Det finns många anledningar till varför man kör i diket. Viltolyckor, vårdslöshet, fordonsproblem – eller någon gång också berusad förare. Knappast troligt att någon vare sig kör bil eller dricker sig full på ett glas vin hos landshövdingen. Nu går Mittmedias jakt på landshövdingarna och deras årskostnader för alkoholhaltiga drycker. För X läns landshövding tydligen 50.000 per år. Eller 4.166 kronor per månad. Som piskas på gentemot alla oss innevånare som en formidabel katastrof. Egentligen så omöjligt ta ställning till om det är för mycket, eller för njuggt. Fast det gäller förstås spela på de strängar som ser orättvisan i att det över huvud taget skulle finnas anledningar till representation. Innerst inne hoppas jag dock att det går hitta nyheter som har med samhällsutveckling att göra. Där vi alla behöver medias krafter för ett kreativt syfte.

Demokratins spelregler. Nog så viktiga. Och det är klart att vi behöver en fullmäktigekonstellation. I regionen över 75 personer. Varav några faktiskt också kom till tals under dagens hälsingemöte. Oaktat innehåll så är det klart vilka röster som kommer höras, och vilka som inte gör det. Majoriteten finns bland de senare. Kanske till och med bra. För om alla skulle vara med och låta sina röster höras blev det events över en veckas tid – minst.

Kampen idag handlade – som vanligt – om vem som skulle få utnämningen Braveheart. Finns en som aspirerar på titeln varje gång, möjligen lokaldopad utifrån var sammanträdet hålls. Alltefter blev det något patetiskt.

Sitta på avstånd och försöka få en bild av nuläget för mamma. Gick liksom inte. Visste heller inte vart att ringa. Men fans ju en kväll att leta fakta under. Blir en flytt i morgon för att försöka komma längre in i vad som egentligen är problemet. Ytterst tacksam att Annika inte backade undan igår. Och funderar samtidigt; Hur är det möjligt åldras på ett värdigt sätt utan anhöriga.

Togs steg framåt för Carl-Henrik och Elin idag också. Idag var det utformningen av köket som stod för tapeten. Däremot inte säkert att det blir just tapeter i det rummet. I morgon byggmöte och rimligen besked över vilken vecka leveransen kommer ske. Troligt någon gång i vår. Till dess platta på plats men även vatten- och avloppsgrävning. Säkert deras största investering hitintills och möjligen i livets alla dagar.

Hettar till i Katalonien. Närmar sig vallokaler och ett avgörande, tillhöra Spanien eller kliva ut med egna steg. Det spanska trycket att hindra folkomröstning har snarast stärkt de katalanska självstän--dighetsivrarna.

Klart det är viktigt vårda det egna varumärket. Det kan man göra på olika sätt. Att själv betala två biljetter till varje hemmamatch – och överlåta dem till BUP – stort. Great Daniel Paille. Brynäs stjärna som nu växte än mer bredvid isen.

Tar det naturligt på allvar. Kvällens rapport om grundskolerektorernas usla arbetsförhållanden. Om det nu är så. Lägga locket på är onekligen det sämsta man kan göra. Handlar mycket om stödfunktioner, kringpersonal, rollfördelningar. Kanske den där mindre kommunen är ett föredöme – trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar