måndag 11 september 2017

Ur led är tiden


Alltid intressant. Försöka lyfta blicken och se hur valet fortskrider i Norge. Trodde att det skulle växa fram en ny majoritet. Men troligen inte. Svårt förstå varför det inte växer fram förändring. Möjligen skrämmer det med största oppositionspartiets krav på högre skatter. Kanske samma krokben som at nu gå ut med högre avgifter på Investeringssparkontot. Det som ”i första hand slår på dem med högsta inkomsterna”, enligt (V). När sanningen är att där finns framförallt medelinkomsttagarna. På samma sätt som det varje dag nu presenteras nyheter i statsbudgeten – presenterade av – just det – (V)! Finns säkert någon form av taktik bakom detta!?!


Kreativa personer, de som är så trygga i sig själv så de vågar och kan vara helt öppna, ärliga. En oerhört intressant timme att få träffa högste bossen nationellt inom SABO. I sådana strategiska frågor som runt bostäder och bostadsbyggande. Massor av tydliggöranden. Så synbart vad som borde göras. Men det är helt upp till oss att gå den väg som borde vara utstakad. Skulle punkta upp det hela i minst tio konkreta punkter. Och tror i detta – att vi är helt överens.


Enorm utmaning. Att hantera de frågor som är så starkt kopplade till varje individs livssituation. Att bli förverkligad, känna sig behövd. I en situation med brist på arbetskraft i stort sett inom varje arbetsområde känns det inte rätt med så här hög arbetslöshet och den förödande ungdomsarbetslösheten. Insatser behövs, och insatser som visar resultat är eftersökningsvärda. Går liksom inte att eftersöka allt fler medel om det inte visas upp resultat. Utanförskap är samhällsföröd-ande rent ekonomiskt. Och för individen fjättring till just utanförskapet. Så lätt hänt hamna i livslångt giftermål med.


Insatser för bättre hälsa. Klart det handlar om kontinuitet, om träning, om sömn, om maten. Och om social samvaro. Behandla personer som hamnat i ohälsa är inte förenligt med ett proaktivt synsätt. Kul att tabata lyfts fram. Med ”rätt tränare” är det en väldigt intressant träningsform. För vältränade – men även för mig. Känns när veckans träning måste avstås för vanlig träff i möteskalendern.  


Ansamlat. Väldigt många frågor som jag ger rubriken strategiska. Skulle vilja utmana dem, ge dem liv, ge dem lyft. På något sätt. Samtidigt som jag vill ha reaktioner så vi kommer framåt. Dansa själv känns inte tillräckligt aktivt. Även i tango behöver man vara två. Återstår frågan hur.


Två. Ja, det var sättet som vi alla minns radarpartner Hasse & Tage. Alfredsson och Danielsson. Nu har en hel del av deras produktion lyfts fram igen. Men först när Hans A avled. På deras mest glansfulla dagar så hette det inte stand up comedy. Men det var också så mycket bättre.


Kul och intressant spela i samma lag som Peter i många frågor. Att neutralisera underskott så det inte löper med ger också tydligare krav på dagen och morgondagen. Pedagogisk och tydligt framförande. Fungerar inte att leta förklaringar i något diffust.


Speciellt fokus på en stämma kring Trygghet i hela landet, Bostäder och Infrastrukturfrågor. Tre högst aktuella och intressanta områden. Lägger stor förhoppning på våra valda till stämman. Ser fram emot kvällen när de kommer föredra sina ansvarsområden. Innehåll, slutsatser och vad som kan brytas ut till det lokala planet.  


På lingonröda tuvor. Klart jag är nöjd när en speciellt utvald person säger sig beredd plocka de röda bären. Som blir den mest härliga av alla sylter. Naturens skafferi är en allmän tillgång som har så stort innehåll – men där det kostar energi för att skörda ur. Gotti-gotti.


Så plingade det till. Dubbelt glädjande. Att det har utvecklats till underbara och minnesvärda dagar och nätter i ljumma italienska landskapet. Samt också det här att kunna stoltsera med märket i kavajslaget; Dubbel farmor.

Bara ta till sig. Hur veckan kommer utveckla sig. En del resor faktiskt. Men också klart och tydligt vad jag ska vara med i – och inte. Kanske det jag själv behöver, lite form av strukturer i tillvaron. Inte springa på alla puckar och inte känslosamt reagera så starkt. Tär när saker och ting inte kan förädlas utan hamnar mer i väntans skafferi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar