onsdag 13 september 2017

Internationell miljö


Upplevelsen. Vaknade i Sverige, absolut övertygad om att det var i Årsunda. Fast tidigt för mig, onekligen klockan 04.00. Egentligen mycket tidigare, genom att ligga på helspänn och rädd för att sova över. Tidiga morgontåget mot Linköping fick jag liksom inte missa. Liksom att morgontidningen och omfattande, frukosten fick ta sin tid i vanlig ordning.


Lång resa till Linköping. Och med tåg blev det ju än längre. Signalfel och omdirigering över Nyköping. Föga överraskande. Missade ju i tidsprogrammet. Förstås.


Starka intryck, kändes inte som Sverige. Oerhört intryck från dagen i Linköping. Bo Expo. Byggt upp en helt ny stadsdel med så mycket eftertanke – före. Mångfald täcker inte in på något sätt in bredden och djupet. Olika byggnader, olika höjder, storlekar, färgsättning. Inser återigen att mångfald är så mycket mer laddat än enfald.     


Kan inte sluta bli imponerad. Och förstår att det är så mycket vi själva kan göra. Kring att uppmuntra, vara tillåtande, se till att flera samverkar och deltar. Men det går inte att bli av sig själv. Fordras motorer som har legitimitet. Tydlighet, vem har ansvaret, vem ska kunna läggas till svars – så självklart. Och då våga ha det moderna ledarskapet – att inse att man inte ens ska kunna kontrollera allt.

Medicinen; Vi kan, vi vill, vi kan. Vänteläge är i stort sett alltid ett förlorarläge. Vederhäftig forechecking. Och naturligtvis i ett lag. Finns så tydliga ingredienser som behövs i ett vinnande lag.

Plockade på mig nya kontakter. Finns alltid personer som ger, som det går utveckla ett och annat tillsammans med. Puzzlet växer kontinuerligt. Men dagens intryck var till stor del revolutionerande. 

Läggs puzzlet fel. Då blir det kontaktfel. Organisationsscheman i all ära, som strategiska dokument. Antas, beslutas men saknar i verkligheten mening.  

Lång väg ned och faktiskt lika lång väg tillbaka. Lite grann av resande teatersällskap – men på ett positivt sätt. Det som kan behövas för att se möjligheterna, och samtidigt nyttja dem. Lobba för att få resultat, skrivna dokument räcker sällan till. 

En del går det ta i även från ett tåg. På rätt spår. Med att assistera John kring ett kanadensiskt juniorlag. I så fall mycket på grund av Anders. Prestigelöst bidrar han trots sin presidentroll i hockeyn. Mötesschemat som ständigt måste uppdateras. Men så är det också hemifrån.

Snart nedsläpp – på riktigt. Kvällens möte i Bollnäs hade jag naturligtvis följt. Om jag hade haft möjligheten. Sista matchen före SHL starten. Ikväll Brynäs Hockey vs Mora Dalahäst. Skillnaden från allvar stavas väl mest som inga poäng att dela ut.

Veckans höjdpunkt blir ändå fredagskvällen på Jernvallen. Då skulle det kunna bli klart, serieseger och plats i division tre igen. Annars får det dröja ytterligare någon vecka. Blå/gult i topp – fattas bara.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar