torsdag 7 september 2017

Tyst på linjen


Inte speciellt optimalt, inte speciellt roligt. Definitivt inte när man är på bortaplan och så beroende av sin mobil. Men lägger av, lite då och då. Som om den drar sin sista suck. Och det har den väl rätt till efter alla dessa år. ”Ärvde” den ju av annan person som haft politiska uppdrag. Gammal redan vid överlåtandet. Och med mycket begränsade funktioner. Går inte ens läsa sina mail på densamma. Får väl ta tid på måndag och se om teknikerna kan blåsa liv i densamma med någon form av mobil-hjärt-startare. Annars finns det kanske andra äldre grejor i någon låda som kan ärvas vidare.

Besked över Facebook. Tydligen besked till nomineringskommittén. Vår frontfigur på det regionala planet lämnar in till istället företräde i riksdagens korridorer. Tomrummet känns redan nu så stort och gapande tomt. Den person som stått för brobyggandet, förkunskap, engagemang, empati i hälso- sjukvårdssammanhang. Som klarar av att sätta sig in i olika sammanhang och vara rådande när det på olika sätt körts i diket. Vunnit i respekt. En enorm utmaning för den, de som får förtroendet ersätta henne. Om det nu inte blir i oppositionsroll. Då är det ju mest fråga om att gapa och skramla – verkar i varje fall vara taktiken. Finns så många exempel att peka på som hanterar rollen så!

Ambitioner. Tydliggjordes även idag då skadad spelare ersätts av poängkungen Micke Johansson. Nu importerad efter en finsk säsong. Handlar givetvis om Brynäs Hockey som inte är nöjda med fjolårssäsongens silverbleckor. Hoppas – tror – att Micke är revanschsugen efter att ha nobbats av sin moderklubb i vargstinna Värmland. I ett hårt arbetande lag har han en del att bevisa. Att han själv kan bidra med arbete även utan puck. Det samtalet måste ha tagits innan han signades. 

Hållbar utveckling med koppling till de 17 uppställda Agenda 2030 målen. Naturligtvis inom geografiska området Kronoberg och med fokus Växjö. Kvalificerade föreläsare som villigt presenterade vad de anser vi kan göra. För att må bättre och då hamnar frågor kring mat och fysisk aktivitet i topp.     

Myndigheten för arbetsmiljökunskap till Gävle, 20 arbetstillfällen. ESF Rådet till Gävle, 65 arbetstillfällen. Men främst så ökar attraktiviteten för arbetsmarknadsområdet. Statusen ökar, utvecklingsområde. Visar sig att det går påverka i beslutsprocessen med aktivt och professionellt arbete. Vinna den respekt som etableringar vilar på. Kan finnas hur många strategidokument som helst, så mycket prat som helst – men det måste komma leverans. Och till varje projekt, varje aktivitet, en parallell och obligatorisk utvärdering, uppföljning.   

Septembermätning av det politiska läget. Novus mätning är ganska oförändrad. Svag, svag ledning för den s k röd/gröna konstellationen.

Däremot så ökar skillnaderna betydligt i Expressen/Demoskops mätning och anses som statistisk säkerställd. Enligt den ligger nu (S) på över 30%.

Expressen/Demoskop

S: 30,3 % (+1,9)

V: 8,0 % (+0,6)

MP: 4,6 % (+0,2)

M: 17,3 % (+0,1)

L: 6,2 % (-1,2)

KD: 2,8 % (-1,2)

C: 11,2 % (-1,7)

SD: 18,1 % (+1,5)

6,4% skillnad nu innan valåret är onekligen ett stort glapp. Samtidigt som det parlamentariska läget är ansträngt med en tredje linje. Så i det perspektivet – ingen förändring.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar