tisdag 12 september 2017

Ett av flera


Nyfikenhet. Känns som något som driver utveckling. Klart jag gärna ville vara med på biogasinvigningen. Dessutom när det var så nära som i Forsbacka och det också inkluderar oss i en form av ägande. Massor med frågor som cirkulerade där uppe i huvudet inför besöket – och än mer frågor efteråt! Kom en del helt motsägelsefulla uppgifter fram. Men fanns också et antal kända och kloka individer att bolla frågorna med och insåg att de hade samma frågetecken cirklande omkring.

Samtidigt så fylldes än mer på med innehåll i Power Circle konceptet. Ett varumärke som det finns all anledning nyttja genomtänkt, inåt i kommunen, inåt i landet och internationellt. Det är et uttryck som verkligen kan bära! Stora frågan är väl närmast vem som har mandaten att företräda – med befogenheter men också stå till svars för. Samtal, strategier, riktning, ansvar – det som hör ihop om det ska bli annat än blott samtalsklubb. Måste plockas frukterna av möjligheterna.

Som i allt annat. Våra strategiska frågor måste upp på bordet. Analyseras och lägga upp den där strategin för att komma i mål med. Egentligen inte svårare än vad som ligger i hur man driver ett projekt.

What goes up must come down. Naturligtvis. Haft förhoppningar och tilltro till något än mer nära. Men har ju funnits helt andra rådgivare. Istället för att ta ut frukterna från en form av närproducerat så har det tydligen varit enklare köpa helt färdigt från de som levererar alltet. Och då är ju plånbokens innehåll tydligen helt sekundär. Liksom leverantörens (o)kunskap. Fantastiskt finnas på en masrknad med tom tunna. Försökt prata tider, upplägg, innehåll. Men så där plötsligt kom det fram andra intressenter som svarat upp på den där formen av annons. Så då är det bäst dra sig ur – direkt. Och på intet sätt engagera sig i deras projekt. Bäst inse själv när man drabbas av en punktering.   

När tu blir ett. Eller hur liknelsen nu ska uttryckas. Sju regionråd i majoritet. Först ett råd som går ut i media och tänker byta stolen till en riksdagsdito istället. Och nu ytterligare ett som dock kan tänka sig sitta kvar längre ned på listan. Och tre som säger att de tänker fortsätta. Fattas två. Undrar när de meddelar media vad som väntar. Klarspråk heter väl programmet.

Polisanmälningar om misshandel och olaga hot. Fult slagsmål där i Falköping mellan partikollegor i SD! Ena riksdagsledamot. Knappast förundrad. Också ett nytänk för att få medias uppmärksamhet – möjligen. Allting går tydligen att sälja med mördande reklam. Och nu är de ju på sitt sätt etablerade – SD.

Samma bokstavskombination som tänker inleda riksdagens högtidliga öppnande med en brösttackling på statsministern. Misstroendeförklaring mot Löfven efter insatserna runt Transportstyrelsen. Tydligen pågår en form av namninsamling. Kring detta eller om speciell person vill utnämnas till årets tomte – eller till att ha tomtar på loftet?

Går väl i alla fall fundera, tänka till. Hur vore en värld utan män. Nu svensk 25 åring gripen i min egen stad, Barcelona. Anklagad för sexuella övergrepp. Klart dom ska komma först innan saker och ting fördöms. Ett mycket känsligt område. Där går det ju skicka ut anklagelser vitt och brett även från det  s k etablissemanget som det inte går försvara sig emot. Teologi är tydligen inte i allt helt omfattande.

Ändå är det ju dags nu. På söndag kommer det bli upp till bevis. Kyrkovalet ska genomföras och olika konstellationer är villiga väljas. Förtroendevalda ska plockas fram som får uppdragen. Och blir därmed arbetsgivare också till de anställda. Man kan knappast ha dubbla roller. Då blir det ju i allt frågor kring jävighet. Svängdörrar på sammanträdesrummet?

Klart jag skulle vilja bidra. Men svårt så här över nyåret plocka fram tio värdfamiljer åt kanadensiskt juniorlag i ishockey. Kom helt åpropå och geografiskt i Stockholm. Svårt hantera. Skulle onekligen vara mycket enklare här på hemmaplan. God bekantskap med reseföretaget gör att jag gott kan rekommendera det hockeylag som de kommer med. John och Mike, alltid i högsta grad seriösa – och positiva individer.

Tillåtet eller inte. Klart det inte är tillåtet skalla en motståndare. Inte ens om man spelar i HV71. Ingen Sundh med i de närmaste två matcherna. Sedan får han visst glida med igen. Och med hans record så kommer väl nästa övergrepp ganska fort. Kanske rakt nedåtstigande från Kung Oscar. Gott att han inte finns med i Brynäs laguppställning. Där tolereras inte något likartat. Då det handlar om fairplay och en bra start.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar