onsdag 20 september 2017

Lazy


Det var som det var, tills det blev som det blev.
Det blir som det blir, när det är som det är.
Det är som det är, tills det blir som det blir.
Faran är att det blir, som det var.

Kyrkovalet är ju över. Rösten för utveckling, förändring finns kvar. Dock lite osäkert hur rösteantalet utfaller. Kan bli i det närmaste total enfald. Visar sig väl närmaste tiden. Lite talibanskt, fundamentalistiskt. Kommer ju gå framåt då också, men på helt speciellt sätt.

Samla i ladorna i goda tider för att konsumera i sämre tider. Basen i god ekonomisk hushållning. Idag befinner vi oss i en högkonjunktur. Då man ska samla i ladorna. Istället en budget som uppmanar till konsumtion. En i allra högsta grad anpassad valbudget. Höjer temperaturen ordentligt. Nu ska det konsumeras ordentligt. Och valet vinnas. Mindre viktigt om inflationen skjuter i höjden. Alla ekonomiska självklarheter kastade överstyr.

Long walk. Företagardag med kommunstyrelsen. Varje förtroendevald utrustad med en tjänsteman. Företagarbesöken lite annorlunda. För egen del oannonserad men promenerande fram och åter på en gata. Önskemålen var definitivt likadana överallt. Handlade om flera parkeringar. Och lite andra mindre delar som inte alls hade samma betydelse. Det viktigaste för egen del var dagen tillsammans med en av de skarpaste tjänstemännen. Ödmjuk och kunde med säkerhet ta för sig en hel del mera. Men rädd för att förhäva sig, en personlighet.  

Stödjande mässa för ungdomarna. Samtidigt fick de inte komma dit! Trots att det enligt SKL är vad som är eftersatt i kommunerna! Någon torde behöva peka med hela handen. Känns som ett ordentligt fiasko.

Vissa är trevliga. Andra än mer trevliga. Var ett oerhört trevligt sällskap att ta emot. Och som omgärdade den här eftermiddagsvigseln. En stor ära att få förrätta den idag – också.

Orkanen Maria i Puerto Rico. För människor att snabbt försöka fly undan. Det är något speciellt som händer. Vredgat kastar sig naturen över olika geografiska områden.

Flyter iväg i regnet. 2.000 anställda från Vattenfall kommer att få lämna sina jobb. Den stora massan från kontoret i Solna. Så tufft – främst för den enskilde. Kommer väl hanteras ”som vanligt”. Anställningsstopp, s k naturlig avgång, förtida pensioneringar.

Lathet istället för hög puls. Patrik sjuk och tabata passet inställt. Blev istället att köra ned sopor till återvinningen. Onsdagar är ju enda öppetdagen. Dessutom så blev det en regnig kväll. En regnig kväll som kommer föregå annat intrång, frost.  

Avslutade med min fortsatta inläsning. Borde ha varit med i processen långt tidigare. Matas på med en inlaga över 167 sidor så där hastigt, samma beredskap som att se åskan smälla till från en klar himmel. Oerhört intresserad få höra förklaringen till detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar