tisdag 5 september 2017

Himlen är oskyldigt blå


Himla svårt förklara. Eller på något sätt förstå. Inriktning att motverka spelberoende. Ha det som politiska målsättningar. Men ändå låta personer köpa lotter på kredit för at sedan skicka iväg dem för obetalda räkningar till kronofogden. Anmält 8.000 personer i den riktningen under ett fåtal år. Verkligen ingen A-klass på hur det här hanterats.


Uppe återigen. Förslaget att förbjuda fattigdom. Klart att det finns trängda partier som springer efter väljare på alla möjliga sätt. Inte alls överraskad. Konstaterar förstrött från vilket håll tiggeriförbjudet skickas in. Inte alls den Tomas som jag verkligen uppskattat för mångfaldhet och framåtsyftande tankar. Hoppas väl få sympati från de som inte känner för att tänka till. Allting går ju att sälja med mördande reklam. Kom och köp konserverad gröt.  


Berättelserna blir allt mer starka. Nya versioner ständigt. Danske kändisen Madsen med ny berättelse idag. Olycka på U-båten som fick honom att ge den förolyckade kvinnan en som han tycker hedersam gravsättning till havs. Svårt då förklara hur det var enbart en torso som hittades. De andra delarna avsågade.


Efterlängtat besök ikväll. Erik och nu fungerar spottarna i taket. Kan dimra ned dem till och med. Gör stor skillnad. Och blir alltid perfekt när en enormt kunnig yrkesman kommer med in i spelet.


Annat besök. Alla planer jag drivit under så många år. Nu kanske framme till avgörande på ett positivt sätt. Martin skulle vara helt perfekt för uppgifterna. Nu sr jag fram emot ett seriöst och konstruktivt samtal med de ansvariga så ska det här gå att dressa ganska fort.


Knepigt det här med att släppa ut uppgifter. Helt ok tydligen från rikspolischefen. Att släppa hemliga uppgifter vidare till kanadensiskt företag med ej krypterad information. Känns som att herr Eliasson nu satt sin sista potatis. Eller sågat av den gren han själv sitter på.


Kröka går det inte göra var som helst, eller på vilket sätt som helst. Som sportchef i Karlskrona är det inte alls acceptabelt. Tvingas bort. Frågan är till vad – till flaskan?


Vildsint kvinna. Den här Irma. I form av orkan som drar in över Karibiska havet. Den starkaste som någonsin funnits på Atlanten. Högsta styrka. När den väl når in över Florida så kommer rubrikerna bli allt större. Som det är när amerikanska medborgare drabbas.


Önskemusik. Klart jag sänder med mina varmaste hälsningar. När det nu är dags för vidare resa till sköna Toscana. Med stort eget intresse i oliv- och vinodling så är allt dressat för det varmaste och skönaste. Stryker snabbt och effektivt i sin måste kalender. Lifvet går först – precis som det ska vara.

Ranking. Denna gång bland våra SHL lag. Kan gott acceptera att Frölunda får vara favoriter. För på upploppet kommer det handla mycket tydligt om Brynäs Tigers. Fattas bara!

Klart det är intressant att få vara med i planerade företagarbesök. Blir en lång studiedag med så många inblandade. Och där ligger kanske svårigheten. Blåste upp så mycket men möjligen utan att kunna sätta fingret just på vad som är viktigast. Vad förväntar sig de olika företagen? Några veckor innan det hela rullas igång.   

Weeping Willovs. Härlig musikalisk känsla. Lite utvald med biljett till deras julkonsert. Kort resa. Inte så varmt, fullständigt nykter men ändå rytm. Och när tillfälle ges så går det inte bara att sitta still och vänta. En improduktiv taktik.

Återigen rop efter hjälp. Att regissera ett kanadensiskt hockeylags vistelse i Sverige. Helst vill de till Stockholm. Kanske, kanske har Nils-Olov nödvändiga kontakter för att bistå.  

Tufft. Lagerbäcks norska vistelse lär bli något kort. Trots att det finns torskodlingar i vårt västra grannland, så accepteras nog inte hur mycket torsk som helst. 0-6 mot Tyskland var närmast förnedrande.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar