fredag 22 september 2017

Dialog


Intensiv vecka. Men ingen längre utflykt. Om det nu inte var för idag. Inom länet dock, men längst bort – Hudiksvall. Säkert mycket verksamhet ta del av, lära sig av, informera sig om. Men blev blott inget på grund av brist på fantasi. Annars kunde ju sammanträdena hållas var som helst. Om det nu inte handlar om att rättvisa är detsamma som att resa runt.    


Pedagogisk presentation under rubriken ersättningsmodeller av Kjell. Finns idag 105 stycken i Sverige! Tydliggjordes att det inte finns någon-bästa-modell. Utan däremot mycket ifrågasättande av vad som styr. Klart dock att det fordras delaktighet, med andra ord aldrig över huvudet på de anställda. Dömt att misslyckas.

Lunch – tja! Men något skulle ju ätas i alla fall. Med mycket sås går ju det mesta ned.

Egna gruppen. Hann gå igenom en hel del. Hur det leder framåt måste vi i gruppen också ta ansvar för. Går liksom inte bara att skicka över. För oavsett organisation så är det inte alltid det fungerar med ”någon-annan”. Oftast fordras någon eldsjäl för att få saker och ting gjorda. Om det nu inte är inbyggt framåtsyftande processer i organisationen.

Trevligt sällskap i bilen, den internationellt bilfria dagen, gjorde resan mödan värd. Det är ju i samtal man kommer varandra närmare. Och när det görs tillsammans med personer som förtjänar förtroende så är det alltid givande.

Hann också med en avstickare till, om inte Camp Nou, så i varje fall Rengsjö idrottsplats. Alltid välordnat och nu utrustat med nytt gym. I dessa frågor så är onekligen Bollnäs kommun i framkant. Det här gymmet på plats inom ett område på 20 x 7 meter. Hanterats av Olof efter gåva signerat Hansa. Har definitivt plats för likaledes. Om det går få loss nödvändigt mycket cash.

Välstädat. Inte möjlighet stiga in. Blev raka vägen till skogs istället. Var ju möte i jaktlaget. Och skulle leverera kaffe och kakor. Fredagskväll kanske det istället skulle handlat om några öl. Senare jaktstart i år. Inget jag planerat för. Har ju annat inbokat. Som det är svårt boka bort efter lång planering. Blev inte mer än en timme där vid Kyndelsbäcken. Regn i luften begränsade samtalen högst väsentligt. Men tydlighet i varje fall, får visa det i protokollet.

Tänker fortsätta vara kritiskt granskande. Allt för att göra mig själv och omgivningen bättre. Ställa frågor, ifrågasätta. Om nu någon känner sig trampad på tårna, säger mer om den än om innehållet. Märkligt att det inte får finnas synliga processer där åsikter är till för att ge besluten än större hållfasthet.  

Panik, kanske. Två matcher spelade och redan rejäla omkastningar. Brynäs Hockey leds av tränare men när framgången uteblir kan det snabbt bli panik. Eller hur man nu ska se på lagbygget inför fighten vs Malmö. Kan det vara så att åldern tar ut sin rätt, redan.  

En jordbävning med magnituden 5,6 på Richterskalan har slagit mot Kalifornien, USA, enligt USA:s geologiska institut. Föga överraskande då det hela kommer och går där på USAs västkust. Svårt sätta sig in i, från ett ganska tryggt Norden.

Annan form av jordbävning. Thomas Bodström. Nu kräver anställda på Pensionsmyndigheten att regeringen backar från utnämningen av Thomas Bodström till ny landshövding för Stockholms län. Den tidigare S-ministern ingick i styrelsen för kritiserade pensionsbolaget Allra. Nog sagt.

 

Leksands återtåg verkar bli långt. Virvlade iväg gjorde de i sista perioden. Höstlöven som blåste in i regi av Björklöven. Leksand Stars, före detta. It´s a long way to Elitserien. Sov gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar