tisdag 24 januari 2017

Vilken saga Sara


Alternativ fakta, ett nytt uttryck som grundas av Trump administrationen. Tydligheten, faktaunderlag – plötsligt inte så viktiga. Fortsätter sina utlägg utifrån ”enkel sanning”. Eller omskrivet till vad det handlar om – förtäckta uppgifter som grundar sig på spekulativa lögner. På samma sätt som journalister angrips som oseriösa. Det som kännetecknar en diktatur – rädda för öppenhet och transparens. En skithög är en skithög, vare sig den befinner sig här eller där. Men så finns det också skithögar som det går gödsla med för satt berika växtligheten. Dylika verkar numera inte växa i USA. 


På någon lägre nivå så öser M politiker på efter länstidningens granskning av spritkultur i ett kommungemensamt bolag; ”Ni journalister är hyenor”. Kanske inte det heller bland de mest begåvade uttalandena.

Tuffa ord. Från ekonomiprofessorn Kjell A Nordström. Dömer helt ut landsbygden och dess framtid. Men ser det tydligt att Stockholm kommer växa explosionsartat. Kallar Gotland och Värmland för skräpytor. Alltid färgstark men givetvis ingen absolut sanning.

Samma andetag, landsbygdsutredningen. Bland annat med de där 10.000 jobben som ska skjuta på. 75 olika förslag, stora som små, troliga och mindre troliga.

Tydlighet. Tydligt, klart. Går givetvis inte ha tydliga spelregler och förhandla om innehåll enligt en form av arbetsplan – och samtidigt förhandlas med annan part i samma frågor. Klart utspel som inte kan missförstås. Mottagaren heter inte David i förnamn. Han kan ju istället vara lite smårolig – ibland. Vissa kragar är bruna, går inte tvätta bort med någon form av tvättmedel och heller inte med bludder.

Sara Hector. Fastnade liksom i första åket men i det andra! Fantastisk, vilken uppvisning. Andra loppet i storslalom i världscup sammanhang. Körde upp sig från 26:e plats till den 6:e. En bragd. Nu börjar förväntningarna stegras inför kommande världsmästerskap. Lägg bara en tuff bana så kommer urstarka Sara mest till sin rätt.

Lite annorlunda dag. Men som alltid underbart – som alla dagar. Idag sol och nollgradigt. Både promenad och cirkelträning. Och så in med mer av den där varan som behövs hos mamma. Ved som kanske inte alltid är helt torr. Tror mer på det som står där i ladan. Kommer väl nyttjas det också, så småningom. Inläsning mot onsdag och torsdag. Klart jag hade hoppats på bollplank. Fick ju en anmälan för något likartat. Men uppenbart förhinder, eller annat som prioriterats istället. Kanske mest med som statist i någon form av alternativ Guldbagge-gala.     

Kvällen handlade om upp-till-bevis. Men egentligen en omöjlighet. Ställas mot en hemmanation, 28.000 fans, två domare och allt annat som kallas uppförsbacke. Kvartsfinal för handbollsherrarna i Lille mot Frankrike. En omöjlighet redan från början. Och givetvis en fransk vinst med 33-32. Men en heroisk svensk insats! Vilket lag Sverige har fått under en helt ny landslagsledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar