onsdag 4 januari 2017

Snöröjning x 3


Framförhållning. Så såg jag det när jag gick ut igår kväll vid 23 snåret. För att röja bort all snö som anhopat sig på tomten liksom efter tomten mot gatan. Blev en insats som tog lite tid. Men kunde nöjd gå in för att kvarta.


Morgonen. Tittade ut. Mera snö och dessutom hade plogbilen lagt upp en rejäl brink efter tomtgränsen. Så fram med verktygen och operera igen. Operera med snösläden. Inställningen blev att njuta av tillvaron. Vad annat göra. Inbillade mig att det var god motion. Och skattade mig lycklig att jag inte förfogar över någon snöslunga som slänger ur sig avgaser.


Inget hellyse. Fungerade helt enkelt inte alls. På vägen mot Gävle och studiebesöket hos Partykungen. Kul initiativ från vår krets i Gävle. Kryddat med riksdagsledamot som skulle berätta hur vi gör skillnad, skapar mer rättvisa och får fart på tillväxten. För att bland annat få bort ungdomsarbetslösheten. Har i övrigt inga kommentarer till detta. I alla fall inte just nu.


Partykungen. Skulle aldrig kommit dit annars. Ett företag med vind i seglen. På så få år gått från 0 om omsättning till 150 miljoner! Imponerad. Vilket driv som visades upp från ägarnas sida. Alltid en speciell sorts personer som startar och driver företag. Och oftast – icke akademiker. Med andra ord så handlar det inte alltid om utbildningsnivåer av formell karaktär för att våga. Våga bli framgångsrik, men också våga satsa utan hängslen och livrem.


Dagens miss var väl att inte kunna hinna se Stina Nilsson på hennes – även idag – tävling på Touren. Gav utlopp för sin jetmotor på upploppet och vips var de två norska pikerna akterseglade. Det är alltid först över mållinjen som räknas. För att dra – kanske inte är största profilen för fröken Malung. Men när Petter Northug hade sin framgångsperiod var det med likartad taktik. Och då gnällde inte det norska folket. Så hylla istället ”Petra” Northug.

Rått. Overkligt. Avrättningen i Malmö när någon satte 22 skott i kroppen på någon som tydligen inte fungerade ihop med sin antagonist. Trygghet som framgångsfaktor? Knappast när man ser befolkningsökningen i våra tre största kommuner.

Skillnad på jakt. Knappast avrättning. Idag tredje vargen som skjuts i Blybergets revir. Tredje av sex. Nu möjligt jaga på grund av spårsnön. Märkligt att ortsbefolkningen har så litet inflytande kring hur vargen förvaltas!

Har effektuerat. Lovade ju mamma skaffa skor. Blir en spännande morgondag för att dels prova, dels höra vad hon tycker om skodonen. Men får med säkerhet utnyttja det så kallade öppna köpet.

Kvällen utomhus. Frisk luft. Fast handlade ju enbart om snöskottning, igen. Kanske klarar sig över natten. En spännande morgon förutspås. Att vara eller inte vara – vita varan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar