tisdag 10 januari 2017

En jättebra dag


Kostnader kontra intäkter. Måste vara enorma intäkter om det ska balansera de 9.000 miljarder kronor som rökningen i världen kostar samhället, varje år! Vet naturligtvis inte hur uträkningen gått till men ändå något att höja på ögonbrynen inför. Knappast något hälsosamt i den här drogen – heller.

Intressant att ta till sig att de så kallade låglönejobben strömmar åter till Svedala. Dock i någon annan form än när de flaggades ut till låglöneländerna. Nu tillbaka i automatiserad form. Men ger ändå arbetstillfällen och högre omsättning. 

När det finns hyfsat med tid så rinner den iväg fortare än förväntat. Så och i morse. Räknade med datortid. Och vips var klockan lite väl mycket. Hann nästan inte med att göra upp elden hos mamma innan jag skulle uträtta diverse ärenden i Sandviken före avhämtningstid på Resecentrum. Extern gäst, då gäller det även för en tidsoptimist att vara på rätt plats i rätt tid. Hann precis – eller på hårstrået – kanske är rätt uttryck.

För mig en fantastisk dag – de här timmarna. Som det är när man har möten med de skarpaste knivarna i knivlådan. Kompetens och engagemang i skön blandning. Egentligen föds alltid möjligheter i möten. Seminarier i all ära – men det är personerna i desamma som kan göra skillnad. Åka som observatör, eller vad det nu kallas, borde vara förbjudet. Känns som bortkastad tid, bortkastade resurser. Gäller göra avtryck för att uppnå något över huvud taget. Blyga killar får aldrig kyssa vackra kvinnor. Gäller i alla sammanhang. Den som inte kan trampa upp nya stigar går bara runt, runt, som en förvaltare av intet.   

Klartecken för kommundagarna! Nu bett Per-Ewert omedelbart sköta anmälningen. Liksom till Internationella dagen. Blir bra med samordningen från Carinas sida. Två arrangemang att se fram emot. Men givetvis med uppdrag återrapportering. Har inte så där mycket över för renodlade glidare. Alltid frågor att ställa; Nära eller tära.  

Återkoppling från den regionala arenan. Kom så småningom. Vill alltid vara förberedd. Känns mycket mer tillfredsställande än att bara gå på mötet. Möjligen tar jag alltför mycket tid. Kostar tid att vara nyfiken, äregirig och även resultatfixerad. Har alltid känts mer tillfredsställande att nå resultat mot att enbart trampa vatten. När något är bra – kan det alltid bli bättre. Luta sig bakåt och enbart låta gungstolen gunga - känns inte gott nog.

Äras vare den som äras bör. Inte mer än rätt att det finns en artikel inne om den plogade och välskötta isbanan över Storsjön. Så många, även långväga, gäster som hittar ut hit och njuter av de möjligheter som serveras. Än bättre när det handlar om ideella krafter från Årsunda IF. Startades genom ett positivt svar från eldsjälen Stig Olsson. Och i hans fotspår fortsätter Mats & Co att utveckla banan – än mera.

Flachau, succébacken för svenskarna. Som det varit över åren. Så inte förundrad att Frida Hansdotter gjorde en jättebedrift i kväll när hon tog hem segern efter de två slalomloppen i Världscupen. Shiffrin sattes på plats och fick dela en tredje plats. Tvåa faktiskt en norska – utan astmamedicin.

Ute är det allt mindre som påminner om skidåkning. Mildvädret trycker bort den vita varan – igen. Och visar hur ombytlig Kung Bore blivit. Allt för många retat Naturen, alltför länge.

Kanske, kanske en ny forward in i Brynäs trupp. Fönstret öppet till 15 februari. Det är liksom snart som det ska avgöras. Och det är då det är viktigt att vara bäst när det gäller.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar