söndag 15 januari 2017

Mare Mortem


Har blivit en form av tradition. Upprepning. Det där med söndagar som uppenbarar sig var sjunde dag. Kommer – och går även så småningom vidare till veckodag. Så där blev det idag också. En söndagsmorgon med minus tolv grader hälsade välkommen och lovade också vissa solstrålar. Visade sig tidigt över Storsjön att det skulle bli en ganska fin dag. Fattas bara. Och ganska snart fylldes skridskobanan med engagerade åkare. Som glatt gav sig ut på det glatta underlaget.


Förmiddagsbesök från firma Janne & Kerstin. Betydde också en promenad, men modell kort. För kort för att komma i hamn med allt som flöt upp kring tankar och idéer. Fortsatte över en kaffekopp. Tiden gick men kändes ändå att det var mycket, mycket mera som skulle ha lyfts fram. Nu hoppas jag att det här ska vara så intressant och utmanande att åtminstone den ene kliver in mera på allvar! Skulle vara betydelsefullt – för oss alla.


Bra med olika åsikter som stöts mot varandra. Som det ska vara för att komma framåt. Även beslut måste kunna ifrågasättas. Helst innan de klubbas. Klarar de frågorna så håller de mera över tid. Att ifrågasätta för att vara av modell populistisk är något helt annat. Vilket tydliggjordes på kvällens nyhetsprogram när vår egen snedseglare med sitt naiva ställningstagande glatt tar på sig den bruna tagelskjortan. Förordar för sin del registrering. 30 talet stöveltramp ekar oroväckande.


Torrlagd söndag på ishockey. Utan hockey känns det nästan som om tagelskjortan sitter på. Blir inte de där mest spänstiga dagarna. Sådana som är fyllda med nerv, kamp, kultur, engagemang, nagelbitning, Fick istället kompensera mig med Så Ska Det Låta. Ett höjdarprogram för mig som älskar musik och glädje.   


Julsakerna bort, bort för denna gång. För yngre julgransplundring. Uppdaterad som jag är förstår jag att för vissa har det egentligen handlat om plundring såväl eftermiddag som kväll. Det ska ju göras på riktigt! Samling vid pumpen, kronobergare hitåt. Fast det definitivt inte handlade om Kronoberg. Hoo- ade i varje fall från någon bygdegård. Också det ett minne för livet.   


Fördjupning i att teckna ned det där enkätsvaret på frågor om miniminivåer för järv, lo, varg och björn. Fast behöver ju inte sända in det förrän till den 10 februari. Bäst teckna nu när trycksvärtan ligger där öppen. En sådan här självmålsskrivning från ett märkligt Verk. Men det är ju inte första gången de positionerar sig i sin egen inlåsta självbild.

Misstag kanske alla kan göra. Som den berusade mannen som satte sig i en finsk taxi och begärde sig bli körd till en adress i Helsingfors. Vilket inte gick något vidare. Han hade satt sig i en polisbil – i Södertälje. Hur det kan bli! Bäst ha korken kvar på flaskan.

Med tillräckligt många dollar kanske det går. Att förklara krig mot media. Det är väl vad oraklet Trump gjort. Mannen med alla sanningar. Och som är van att köpa sig precis allt. På sitt högst vulgära sätt.  

Åter rapport Christoffer. Christoffer Hjalmarsson från Gävle. Som med sin fotokonst ger oss inblick i det som händer där, men som vi ofta har så svårt ta till oss. Idag från Dödens Hav, från Mare Mortem. Medelhavet som i fjol skördade livet på över 5.000 flyktingar. I år förväntas det antalet passeras med råge.

Zlatan, släng dig i väggen. Länge den dyraste värvade fotbollsspelaren från Sverige. Men slås visst nu av en sjuttonåring från AIK som vandrar vidare i Real Madrids färger. Zlatans rekordsumma på 82,5 miljoner nu slagen! Alexander Isak betingar ett värde på 95 miljoner kronor! Vansinniga summor. Men bryr mig egentligen inte – har mina sympatier helt hos FC Barcelona. Risken finns att karriären ödeläggs genom att vandra där själv på Madrids gator. Rådet torde vara att låta ynglingen få med sig sina föräldrar dit ner. You´ll never walk alone.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar