onsdag 25 januari 2017

Fylla på


Så väldigt svårt undvika. Just att låta precis varje dag bli en sådan där speciell dag. En sådan där speciell dag som fyller på med så mycket nytt. Så mycket förhålla sig till, sortera, ta till sig eller i vissa fall också deleata. Så det var ju knappast någon överraskning att dagen idag också blev precis så.


Kul med ett ärende som stack ut från regionstyrelsen. Det om att gå in i en dressa arbetsgrupp som arbetar operativt med klimat & energifrågorna. I nära koppling till Kommissionen. Och med uppdrag att tvätta fram det som är speciellt betydelsefullt för oss i vårt län och som vi vill driva i den här konstellationen. I nära koppling till vårt näringsliv, och även synligt, kommunikativt. Mycket tydligt var vårt fokus borde ligga, och hur arbetet borde vara organiserat. Och därmed också god anledning sätta press på de som vi utser. Idag var det dock enbart information. Nästa steg måste innehålla i konkreta ordalag hur vi själva tänker oss arbetet. Måste vara definitivt förbud med någon form av ”sällskapsresa” – det överlåter vi med förtroende enbart till Lasse Åberg att profilera sig inom. Fortsättning följer – seriöst.  

Öppenhet, absolut. Insyn, absolut. Något komplicerat ärende att teckna ned att skrivna kommentarer utlovas vara interna och inte kommer bli officiella. Nu har en domstol dock beslutat (i oenighet) att alla enkätsvar ska lämnas ut om så begärs. Och då måste den domen respekteras. Då är det märkligt att som en media-konstellation gör, utpeka ansvarig hälso- sjukvårdsnämnd, att ha mörkat. Frågorna har ju aldrig legat där utan helt tillhört tjänstemannaorganisationen. Intressant läsa in i morgon om de gör en rättelse. Inte övertygad. Om inte så är det tydligt att fair play inte omgärdas den mediagruppen.

Ryssland – märkligheternas land som idag i sin s k Duman beslutar att våld i hemmet, slag på kvinnor, inte längre ska kunna ses som en kriminell handling!

Störd kan ju ge makt på annan kontinent också. Idag tydliggjorde figuren Trump att det skall byggas den där muren mellan Mexico och USA. En mur på 300 mil. Är väl hans sätt att bli känd som mästerkonstruktören som kan utmana kinesiska muren på att nu bli det nya världsarvet. Minst 70 miljarder som skulle vara hans svar på slutsatsen vi – mot – dom. Ett av hans vallöften, muren. Och samtidigt konkurrensen med just Kina. Deras mur är dock längre med 640 mil, så nästa steg torde vara att bygga mur till Kanada också. Få sitt Trumpska namn nedtecknat på samma sätt som Qin Shi Huangdi.

Väldigt mycket trycksvärta på situationen nu och främst efter valet 2018. Vem tar vem, kan man lita på strategiska ställningstagande. Allt snurrar sedan Batra gjorde sitt utspel att omfamna (SD). Allt för att locka tillbaka väljarröster som vandrat vidare. Tänk vad värdegrunderna förändrats fort sedan Reinfeldt valde exit dörren. Och med honom också partiets väljar-skara. Känns fast och genomtänkt när min egen distriktsordförande genom debattartikel i Dagens Samhälle tydliggör vår inställning. Som vi aldrig kommer rucka på. Starkt jobbat Magnus!

Deltidsbrandkåren i blickpunkten, ständigt. Förstår inte säger Räddningstjänstens högste chef. Att deltidsbrandmännen inte fattar. I övrigt så verkar det inte finnas några problem hos honom när hela deltidsbrandmäns kåren säger upp sig! Inte på något sätt bry sig om tryggheten hos alla de människor som bor i dessa trakter!

Märkligheter, Att utbilda sig till barnmorska som kvinnan i Jönköping. Och sedan neka utföra uppgifter som finns inom yrket att hantera. Är allt hemma där?

Korruption. Inte i Sverige, säger vi ofta. Nu har undersökande journalistik återigen avslöjat det som revisionen inte klarar av. Korruptionen på Fastighetsverket. Med sin generaldirektör i granskningens medelpunkt. Bolund (Mp) där som minister. Nu återstår det att visa sig vilken kvalitet som finns i den kroppen.

Invigning lungkliniken. Finns i varje fall skjutsa dit. Därmed känner jag mig delaktig – på något sätt. Måste ju slicka i mig det som erbjuds.

Rejält motionspass igen. Blir allt smidigare. Så snart kan jag nog börja med skosnören och slippa skor med kardborreband. Når strax ned för att fixa det där med att knyta snören. Kanske det är dags prioritera livet högre än stilla sittande.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar