fredag 6 januari 2017

Ingen dag är den andra lik


Sommartider, hej. Ja januari resa till Gotland för sol, bad, värme. vilken enorm skillnad. Går ju mot varmare tider – uppenbart. Gick och lade mig i natt med minus 23,9 grader och vaknade med blott minus 20,1. Skillnad det! Går i rask takt mot tropisk värme. Eller som Optimist-Micke uttrycker sig över sociala media. Bokat Gotlandsresan för januari. Allt för sol, bad och värme.


Gårdagsresan med avslut runt midnatt blev dock kall för svenska juniorkronorna. Övertidsmål i baken efter schabbel av uppskriven 16-åring. Kändes tungt, för hela laget. Har blivit så många förlorade bronsmatcher på raken. Nu blev det ingen metallbit över huvud taget. Det som började så bra fick sin pyspunka innan luften helt gick ut ur det uppskrivna laget.

Final. Som det bör vara där på andra sidan Atlanten. Hemmanationen Kanada på väg mot sin ärovördiga nationalsång O´Canada. Men så var det jänkarna som stod på andra sidan. Och de stod upp för Stars and Stripes. Krigade och lyckade vinna med uddamålet 5-4 efter straffläggning. Gold. Nästa år är de åter igen i samma grupp då VM spelas i Buffalo. Med en planerad utematch länderna emellan. Arenan tar 77.000 åskådare! Let´s go rumble.

Positivt minne från årets turnering. Direktoriatet tog ut sina fem bästa spelare. Och som turneringens bäste målvakt plockade de fram Felix Sandström, Brynäs IF förstås. Utan honom mot Kanada så hade det nog fordrats kulram.   

Plockade snabbt i motorvärmaren. Skjutsa hem mamma för dagen borde ju göras i någon form av värme. Inte högsta effekt på kupévärmaren. Bättre tryck i den lösa varianten. Men numera får ju inte sådana användas i de nyare bilarna.

Långt eftermiddagsbesök från Lena – tillsammans med mamma. Många gamla minnen rullade de fram. En del kända från förr, men också antal som jag aldrig hört talats om förut. Tror de kände det som väl nyttjade timmar, det som var meningen också.   

Kul med överraskning. Även ikväll. Blev en överraskande vigsel. Till och med i hemmet. Fick smyga in genom garaget och så satt gästerna där. Långa hakor först. Men snabbt breda leenden och feststämning. Så ypperligt när två fina personer hittar varandra och tar sitt livsbeslut. Fantastiskt få vara med och få brobyggarrollen i formell grad. Närhet, ömhet, känslor. Och fjärran från yrkesinfluerat förtal.

Kvällstemperatur minus fyra grader. Mot gårdagskvällen minus 24 grader. Nu tjugo graders skillnad. Så ombytlig naturen synes vara, och så snabbt. Fattas bara massor med snö under natten! För annars borde jag våga mig ut på isen och den uppskottade banan från Strandbaden mot norr. Den som ganska många hittade idag. Vid mer av sol så skulle det bli ett nytt kapitel som i fjolårets säsongsberättelse. Det som kan åstadkommas genom ideella krafter och deras stora engagemang.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar