måndag 9 januari 2017

En fylld dag


Vilken enormt intensiv dag. Så många ämnesområden av betydelse som lyftes fram på en och samma dag! Förutsättningarna för allt arbete, det vill säga ekonomin är och kommer alltid vara central. Men kom också in på våra infrastrukturfrågor kopplat till visst underlag och hur vi driver det här framåt för bästa möjliga resultat. En rejäl genomgång av hur vi skulle kunna bryta ungdomsarbetslösheten – utanförskapet. Så det inte sprider sig helt och fullt ut i samhällskroppen.


Naturligt fokus på kris, krisledning. Tydligt var analysen av att det finns alternativa vägar få fram varorna på inom vår kommun. Men inget om at vi är så väldigt beroende av att bli försörjda och den absolut största andelen av vad vi sätter i oss definitivt inte kommer vare sig från vår kommun ,vår region – eller ens från vårt eget land. Gäller att inte tappa fokus på närproducerat och inse betydelse att ha kontroll av vad vi sätter i oss men också ha kontroll kring försörjning även i kristider.

Länstrafikplan. Så himla många frågor som kretsar där fritt i luften. Måste finnas någon form av strategiskt tänk bakom. Men så svårt hitta tillstymmelse till detta. Som att leta efter en knappnål i en höstack. Samtidigt måste utmaningen ligga i att den som söka skola finna.  

Missade mina kamraters besök på engelska skolan. Utbildning och att kunna klara det på ett acceptabelt sätt ger de grunder som måste till för att klara sig i samhällets alla stormande vågor. Fungerar det inte så sviker vi individen liksom alla andra som bor och verkar hos oss. Ser just nu fram emot en rapport från dagen. Gärna i skriven form.


Vargjakten slut eller inte. De sex individerna skjutna i Blybergsreviret. Men nu kan det ha uppenbarat sig sanningen; Alfa honan kanske ej är skjuten. Vilket betyder att det måste tas beslut om jakten trots allt måste återupptas.

Sen eftermiddag, tidig kväll. Också antal frågor som skulle belysas. Fast mest övergripande och näppeligen hur saker och ting berör på individuell plan. Möjligheterna är stora – men då måste man också bjuda på sig själv. Utan erinringar, eller i övrigt anmälningar. Handlar egentligen mest om självbilden, vilken organisation man vill vara. Brobyggare eller förtalare.  

Kväll som påverkar – Tillsammans mot cancer. Stark artikel i en av dagstidningarna. Ung kvinna som öppet avslöjar tankar, funderingar i samband med beskedet om sin cancer som inte går att bota. Så oerhört svårt sätta sig in i. Overkligt.

Den internationella fotbollsgalan. Givetvis inget pris som det finns svensk mottagare till. Internationellt är vi verkligen ett utfyllningsland. Spelar liksom inte med i samma division. Vare sig individuellt, på klubb eller landslagssida.

Väder. Åter igen drabbas tydligen västra Sverige. Men även andra delar av vårt land. Tror banne mig att vi bor i den tryggaste delen av landet, eller tryggaste delen av världen.

Globala medeltemperaturen. Högst i världen det här lämnade året, 2016. Klart högre än 2015. Klart vi måste snabbt göra de åtgärder vi kan göra. Handlar om så mycket i samhället. Byggnationer i trä. Fordonsutsläppen begränsas genom att nyttja vätgas eller eldrift. Allt större andel lokalproducerat/odlat.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar