måndag 30 januari 2017

Örebro kex eller t o m rån


Blåljus. Det som ska stå för trygghet och stöd i samhället. Som ska ha en frizon även när där finns upprörda känslor. Angrepp i form av stenkastning etcetera har ju förekommit. Obegripligt. Men än värre som i Örebro, ambulanspersonal som rånas under en sjukvårdande insats. Rånas på akutväskan.

Rånad blev inte Brynäs Hockey. Utan kanske till och med befriade. Från Bulan Berglund. Som ska åter upp i det norra perspektivet. Längtan till mörkret i Luleå blev för stort, eller om det var en större sedelbunt som hägrade. Skönt att beskedet äntligen kom så det går att fundera med framsynthet. Klart det känns lockande med det namn som just nu finns i Moras bås. Internrekrytering just nu känns som enbart fel.

Flykt. Gefle IF målvakten sticker vidare så här mitt under försäsongen. Känns som att laget devalveras ytterligare inför seriestarten. Men saknar troligen ekonomiska resurser för at orka hålla emot. Det sportsliga resultatet verkar komma i andra hand.     

Bokslut. Siffrorna tickar fram. All time high. Visst innehåll mer än överraskande. Ett första utkast som kommer att följas av analyser. Klart nyfiken hur det ser ut i omgivningen. Hoppas så klart på likartat positivt resultat. Det är tillsammans vi gör varandra starkare.

Jakten går vidare. Kvitton ska fram och några ska spikas upp från det där kommunala försäkringsbolaget. Det har ju druckits såväl öl som vin och någon snaps. För en utvald grupp. Knappast ingen dömd innan revisionsföretaget granskat det hela och kommit med sitt utlåtande. Journalistiskt scoop.

Så ytterligare steg framåt. Attraktion och antal företag som söker sig hitåt. En del av framtiden och möjligheternas arena. Gäller ”bara” vara det attraktiva bollplanket. Fortsätta bygga de där broarna som håller samman. Arkitektorisk konst.

King of the road. Eller kung av isovalerna. Klarar av tukta de häftigaste heaten på den halaste isen. Kung Posa Serenius drar sig nu tillbaka. I den respektabla åldern av 68 år.

Karlshamn går bra. Slite inte alls. Men handlar om hur regeringen ser på rysk gasledning i Östersjön. Olika fast lika.

– Ikväll stämmer vi upp i kritiken från tusentals amerikaner som demonstrerar på flygplatser runtom i landet mot förbudet mot muslimer och häktningen av dem och av flyktingar. USA är ett land av invandrare och vi tycker att det här är antidemokratiskt och i grunden också oamerikanskt. Bruce Springsteen vågar ta bladet från munnen och avslöjar sina innersta tankar om Trump (-skandalen).

 

Ockupation. Men lite annorlunda. Just som det är i Sollefteå när så många ockuperar deras BB som är hotat. Just nu kanske något krystat. Vad det slutar med vet man nog inte. Men barn bör det bli i alla fall, någonstans.

 

Som av en händelse? Jimmie Åkessons fästmö tar steget in i Gävle kommun som partiets politiska sekreterare. Framtiden får väl visa vilka samtalskompisarna kan tänkas bli. Handtag, famntag, klapp eller kyss.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar