torsdag 19 januari 2017

Mycket torsk


Hackihälinen torde vara en gammal finländsk skidåkare. Eller låter så i varje fall. I dagsläget är det mer några partiers jagande i hälarna på Sverige Demokraterna. Idag spelade Batra ut sitt kort. Knäcker dagens minoritetsregering med en än mindre minoritetsregering. Och litar på stöd från SD – och nära samarbete med dem. Naturligtvis springer Busch på samma boll. Kan ju tänkas finnas konservativa väljare att plocka till det sjunkande skeppet.


Kan givetvis vara annan taktik också. För i politik är ju tydligen allt möjligt. Kanske inte vill bilda den där regeringen ännu. Men lägga kritiken i knäet på ( C) som (L). Att säga nej till den formen av regering. Visar också skillnad på ledarskap. Skulle aldrig gått med Reinfeldts ärlighet. Vilken skillnad mellan personer fast de kommer från samma parti! Förut Cirkus Scott, numera Cirkus Batra.  


Kul kallas för gubbe när det kommer kompletterande ord. Som idag när Emil berättar för många av sina kompisar ”Det där är världens bästa gubbe”. Då köper jag gärna ordet.


Fordras en hel del. God fysik, intresse och boende/arbete för snabb insats. Allt för att vara deltidsbrandman. Känns som det här kommer bli farligt, samhällsfarligt. Allt flera deltidsbrandmän säger helt sonika upp sig.  Har fått nog efter et betydligt sämre avtal än de hade tidigare. Blir intressant se hur Räddningstjänstorganisationerna kommer tackla uppkommen situation. Liksom även landstingen då det är förhållandevis frekvent som deltidsbrandkåren åker på de där larmen.  IVPA – I Väntan På Ambulans. Kan lätt bli en sådan där ”ambulanshistoria”.


Lite rörelse idag i varje fall. Promenad på isen fram till den där råken som liksom delat upp Storsjön. En rejäl vattenöppning som också huggit av isbanan i det grövsta. Bära ned ved för att fylla på förrådet i källaren hos mamma. Promenad hem och sedan fylla på med ett kvällspass modell tabata. Får väl vara nöjd med dessa rörelseinsatser.  

Stelt, krampaktigt. Och ödsligt. Brynäs kvällsmatch vs Örebro Hockey. Publikintresset var också stelt, lågt. Och matchen en pina. Åkte ifrån gästerna så effektivt i första perioden innan laget slocknade in i det grövsta. Tappade ledningen och det drog iväg till förlängning. Och torsk – igen. Nu har guldglansen börjat tvättas bort mot svart, och svart igen. En poäng är en kvalificerad käftsmäll. Speciellt mot Örebro!!!

Samtidigt i Hofors. Del 2 av 4:a direkt i TV2. Alla Hofors färgstarka individer presenteras rakt in i de svenska vardagsrummen. Många nya för min del – fast mycket bekant med Arne. Den färgstarke handlaren från Rengsjö som varit runt en del. Även här hos oss med väldigt stor omsättning på varorna. Fast en del blev ju kvar – varor på hyllorna. Under antal år. Färgstark, arbetsam, uthållig, mustig och en stor tillgång till närsamhället.

Nära blir det. Nära till stundande VM i bandy. Idag presenterades truppen med fem Saikare. Plus fem andra som tidigare spelat i de klassiska svarta färgerna. Med den starka uppställningen borde det handla blott om ett VM guld i vardande.

Sista tåget har nu gått i USA. Obama ut och Trump in. Morgondagens installering väntar. Med ett säkerhetspådrag om 30.000 personer som ska skydda Donald Ducks entré som världens viktigaste man. Aldrig någonsin förut har åsikterna varit så delade. Hatet så starkt. Undrar hur länge den här seglatsen kommer fortgå.

Kan ju inte hända här. Här i Europa, här i västra Europa. Den lavin som släckte så många liv i Italien igår. Utlöst av jordskalv. Och flera väntas komma.

Här rullar storyn vidare kring det kommungemensamt ägda försäkringsbolaget. Och de kvitton som letats fram. Egentligen omöjligt kommentera innan tillsatta revisionsföretaget Ernst & Young gjort sin granskning. Tydligt seglar det runt diverse spritdrycker och idag även antal personliga bilar. Så många år efter Jakob Dahlins frånfälle; ”Skål för f-n”.

Allmänt skrivande om kommande stängningar av Gästriklands fyra asylboenden. Ingen som klarar av göra personliga bilder hur det här kommer påverka den enskilde. Exempel den enskilde som tvärt rycks bort från sin strävan att söka trygghet, eller bort från sin skola och sina skolkamrater.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar