lördag 14 januari 2017

Influensafri


Mutera. Det där som det är så svårt förutse. Så många som vaccinerat sig mot årets influensa. Men som ändå dragit på sig eländet. Som det kan bli när viruset muterat. Klarat mig än så länge. Peppar, peppar.


Plockade ned några morgonrader. Det där om vilken roll vårt parti skulle kunna spela i ett och samma arbetsmarknadsområde. Behövs alltid de som tar rollen bygga broar i allt det där tugget om vänner och fiender. Goda och onda. Resultat torde vara viktigare än blott pratdiarré. Fäster synpunkterna på papper.

Annat ämne som engagerar. Frågan om miniminivåer på rovdjurssidan. Klart det ska nyttjas – möjligheten att svara på en enkät. Som i sig är tydlig i att överheten ska bestämma över de som berörs. Ansvaret läggs ensidigt på ett speciellt Verk som på alla möjliga sätt söker motverka lokal utveckling. Ett Verk som arbetar mot alla former av subsidaritetsprinciperna.   

Heldag. Gärna i ett lag som är fyllda av samverkan och hållbar utveckling. Tillsammans med Gävle kretsen körde vi heldag på Strandbaden. Fördjupade oss i våra egna frågeställningar och hur våra idéer och ambitioner ska få avtryck i verkliga livet. Hann inte med att ta del av isbanan som på vanligt sätt bearbetats från Årsunda IF;s sida. Och som även idag drog så väldigt många skridskoåkare till sig. En succé som fortsätter på just sitt succé koncept.

Motion för egen del. Tecknar ned budskapet på ett papper och ämnar prioritera det till söndagen – istället. Hur det genomförs är en sak – att det genomförs är det allra viktigaste.

Kamp. Alltid bestämma hur samhället ska utvecklas. Våga stå upp även när det blåser. Som i Göteborg nu när de s k gatans barn tagit över köpcentrat Nordstan. Där myndighetsföreträdare omringas och tvingas på reträtt. Måste finnas samhällelig respekt för blåljus personal. Oavsett om de representeras i uniformer från polis, brandkår eller ambulans.  

Smash and grab. Det som återfinns i de mest spännande filmerna. Eller möjligen någonstans i storstaden. Men den här gången i lilla Kungsgården. Med stulet fordon från bilskola smällde de rakt in i butiken och tillförskaffade sig det de ville ha innan den planerade flykten iscensattes.

Lugn afton. Inte så där upphetsande. Tio grader kallt därute. Borde ha laddat med ärtsoppa och varm punsch. Förlösande.

Utsåld Gavlerinken. Inte så ofta. Magnifikt tifo men nollad på hemmaplan mot Djurgården!  För tillfället känns det som att Bulan punkterats ordentligt. Inte längre någon pyspunka. Utan en rejäl punktering. Tre torskar i rad känns syrefattigt. Speciellt på det sätt som haverierna utvecklat sig. Köra vidare och hoppas på en förändring eller kalla in haverikommissionen? Gäller komma upp i tävlingsnivån nu, vinna kampen och sluta vara så infantilt bekväma.

2.954. Antal åskådare på den sena ishockeymatchen i SDHL, damelitserien. Blev inget svenskt publikrekord. Men ändå ett fall framåt. Brynäs damer, ett seriöst och ambitiöst gäng som verkligen satsar stort. Förlusten i förlängningen köper vi glatt den här kvällen.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar