lördag 21 januari 2017

Att vara - men inte vara


Direkt på. Inga miljömål, skrotade frihandelsavtal, skrota sjukvård för alla, stark upprustning av det militära. Mur byggs mot Mexico, stora skattesänkningar för de mest välbesuttna. Trump genomför sina vallöften. Resultaten lär inte utebli. Men hur det blir med resultatet för USA, det återstår visa sig. Protesterna mot galningen i Vita Huset har redan börjat visa sig. Protestmarscherna växer fram i andra delar av USA och inte bara i Washington. Andra delar utanför USA. Mycket tydligt att samhället spricker sönder.

De mest extrema organisationerna/partierna firar. LePen med anhang, tillsammans med de mörka krafterna som dreglar i Holland, Ungern, Polen etcetera. Enkla ”sanningar” som är mumma för de som endast ser svart eller vitt, ja eller nej. Konsekvenser? Knappast något som finns i hjärnkontoren.  

Undrar vad som finns i Brynäs Hockeys hjärnkontor. Nollade åter igen. Både på mål som på poäng. Tidigare framgångar nu plötsligt konsekvent bortblåsta. Alltid svårt byta bort ett helt lag. Någon Bulan effekt finns definitivt inte kvar i truppen. Skälen är inte så där tydliga. Kanske borde han tradas åter till Luleå Hockey. Finns ju ett intressant namn i IK Mora! Just do it.

Tårta redan på förmiddagen. Knappast en vana, kanske inte ens en god vana. Men idag hemma hos Lina. Men så hade hon ju fyllt år. Då torde det vara fullt acceptabelt. Och fick ju på olika sätt träffa de två vilda katterna som har två helt olika personligheter. Hann inte vara kvar för det där första mötet med morfadern. Kanske kommer – längre fram.

Intressant dag där i Björksätra. En väldigt inbjudande kyrka. Och Mia väldigt mänsklig och inbjudande. Satte fingret på sådana där avgörande frågor där det finns så oerhört mycket att göra. Många budskap som kan förädlas om det bara finns vilja till förändring. Handlar som i allt annat mer eller mindre helt om ledarskapet. Det som dagligen måste sättas på prov. Men det mest fundamentala – hur svårt kan det egentligen vara. Bejaka förändring, skapa värme, närhet, bry sig om, välkomnande – så naturligt. Och helt tvärtemot stelbenthet och förtal.  

Ledarskap i annan förklädnad. Polisen. 10 procent färre ärenden till åklagare än 2015, 16.000 färre brott fick sin lösning. Men högste ledaren klarade sig trots rutschbanan rakt ut i intet. Polischefen Eliassons relation till minister Ygeman må anses som märklig. Obrottsligt lojal.   

Skidan den slinter. Fantastisk publiktillströmning i Ulricehamn. Hade väl aldrig trott att det var en ort för en Världscup. Men ack vad jag bedrog mig. Inte alltid som det säljs 50.000 biljetter. För egentligen har Världscupen mycket dåliga publiksiffror. Och hemmaåkaren Hanna Falk steppade upp till sin bästa distansinsats någonsin. Dock inte på prispallen men väl där Charlotte Kalla. Vilken framgång i hennes söndrade säsong att plocka till sig en bronsmedalj. Motsvarande siffra plockade Marcus Hellner till sig på herrdistansen. Också det – starkt. Morgondagens stafetter blir intressanta!

Som gammal mjölk, långt efter utgångsdatumet. Norgecupen på skidor. Northugs placering – plats 26. Kaxigheten runnit ut – den också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar