torsdag 12 januari 2017

26.20!


1:a och 2:a med X som helgardering. Taktiken från Putte Kock på sin tid. Nu går det igen. Men helgarderingen till för att ge största möjliga service inom kollektivtrafiken. X:et står numera för X Trafik. Som nu kommit ut med ny turlista och nyttjar lite udda tider för att just ge största möjliga service. Till och med turlista som omfamnar klockslag som 26.20!!! Fantastiskt egentligen. För visst har man väl personal och resurser nog för korrekturläsning innan turlistan gått i tryck? Namnet; X-Trafik. 


Sju personer, sju arbetstillfällen. Försvinner från orten när byggmaterialföretaget överger Tuna området och drar sig mot Gävle istället. Områdets nu enda etablering som skulle bana vägen för flera försvinner. Om och vad det betyder har jag faktiskt ingen aning om. Inte just nu i varje fall. Samtidigt som jag förstår att handeln förändras fort, radikalt. I och med att näthandeln ökar i omfattning. Och det kommer gå fort!

Speciell morgon, förmiddag. Lokalradion avbrott flera gånger med trafikmeddelanden. Trafikolyckor som uppstått i det äventyrliga vinterväglaget med nollgradigt och en del snömodd. Isen under gör det hela väldigt vanskligt. Oroar mig då vårt eget regionråd har en lång utflyktsdag efter olycksdrabbade E 4:an. Verkar dock mest vara lastbilar som kanat av. Utvecklar sig så småningom till en avstängd Europaväg – i båda riktningarna.

Hinner få den där korta pratstunden senare eftermiddagen. Har tydligen varit et bra studiebesök, studiedag – heldag på en hälsocentral i Sandviken. Uppenbart blir i alla fall hälsocentralen kvar i kommunen. Definitivt inte densamma som flaxar iväg vid nästa omstrukturering. Gott om utrymme, 7.000 tomma kvadratmeter, för den som är kreativ.

Känns bra att det blir skrivningar i dagstidningar och även muntliga inslag i radion kring hälso- och sjukvården. Betyder att densamma berör och avgör mycket av människors trygghetsupplevelser. Berör mycket mer än alla andra viktiga samhällsfrågor. Naturligtvis i allra högsta grad beroende av hur individen lever sitt liv. Ge tusan i rökning, snus, alkohol. Prioritera motion och matvanor. Så minskar givetvis belastningen. För alla, speciellt för äldre, måste det handla om individen i centrum. Och inte Svarte Petter spel mellan två huvudorganisationer.  

Som vanligt i Malmö. Skjutningar. Och nu dödsskjutning. Svårt höja på ögonbrynen när det matas på kontinuerligt med sådana här nyheter. Förut kallades Gävle för Sveriges Chicago. Nu är det de tre största städerna som klart leder i Al Capone ligan.

Fight på annat sätt. Rapporteras från friidrottens tränings camp i Sydafrika. Ovanligt med muskelfight inom individuell idrott – och speciellt inom friidrotten. Kommer väl fram så småningom vilka löpare som var inblandade. Risken uppenbar att en varböld fortsätter att växa.

Vill så gärna. Åter ett mail från nära vän i Burkina Faso som presenterar sin bakgrund, sin CV – och varför hon vill komma hit och praktisera. Överlämnas gärna till Micke som är den som kan trolla och dessutom har hela kartan klar för sig.

Vill så gärna. Fortsatta mail från Kina. Hög utbildning i bakgrunden och erfarenheter från Sverige. Vill komma och arbeta. Nu finns alla handlingar framme, översatta och klara. Med svensk nationalitet vore det en toppvärvning till vår hälso- sjukvård. Överlämnar underlagen till mer kreativa händer, till Hannah-Karin.

Väldigt spännande program som plockats ihop. Till våra Kommundagar. Naturligtvis drar programmet – men också det där att hitta de personer som betyder. Klart veckosluten får satsas. Fungerar uppenbarligen inte för visa. Hade där nog varit betydligt enklare med renodlade veckodagar.

Demoskops väljarbaromerter januari 2017


V: 8,1 (2,3), S: 26,7 (0,9), MP: 4,7 (-0,5), C: 9,4 (0,3), L: 4,7 (-0,1), M: 24,3 (2,0), KD: 2,6 (-0,6), SD: 16,2 (-2,3), FI: 2,1 (-0,4), Osäkra: 13,8 (-0,5), Antal genomförda intervjuer: 1 251. Undersökningen bygger på Expressens senaste demoskopmätning (i procent) som gjordes 16 december 2016.. Finns all anledning göra sina analyser. Trots att det ”bara” är en opinionsundersökning. (M) plockar tillbaka från (SD) är väl uppenbart. Liksom Kds fortsatta kräftgång.

Från Johanneshov. Inte den där höjdarmatchen. Inte alls. Känns som Brynäs fått känning av soppa-torsk. Kom igen och kvitterade - men förlorade i straffläggning med 4-3 mot Djurgår´n, ofattbart.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar