fredag 27 januari 2017

Ambition


Liten men naggande god. Givetvis mest ett uttryck än en verklighet. Märkte det i morse igen. För där låg han – Tore – som är den fantastiska katten som kom oss till del från Ann-Helen för antal år sedan. Verkar bli allt längre när han i välbehag sträcker sig ut. Kanske det gäller Ann-Helen också. Längden alltså, kramgo har hon ju alltid varit.


Nästan lite kramgo andra katten också. Från renodlad utekatt som det inte gått att lita på till en förtjusande lady med speciell integritet. Förvandling.

Dagsform som skiftar. Det som utmärker Mr Trump. Går kanske på starka mediciner som förklarar märkligheterna. Idag förändring kring Nato. Från att se det som ett sänke så är han idag till 100 procent övertygad om dess betydelse och vikt – även för USA. Eller om det är på grund av besöket från May – trots att det är January, inte ens February.

Så är det väl bestämt då. Känner ju Niklas, Niklas Gillström. Och går han ut som någon form av kommunikationschef för Moderaterna och meddelar att nu är det dags för samtalen mellan det partiet och SD – då lär det vara sant.

En speciell dag meddela det på. Förintelsens dag. Till minnet av det ohyggliga – det som aldrig skulle kunna hända igen. Att det som inte kunde hända, i alla fall inte skulle kunna hända igen. Antisemitism, idag under andra beteckningar. Men ändå lika förskräckligt. Dåtiden och nutiden – gäller även nu att förmå sig själv att kunna vara människa. Och behålla de humanistiska värdena. När sanning blivit lögn och lögn blivit sanning!

Heidi Freid, vilken stark människa. Allt ifrån att själv varit en del i förintelsens djävulskap. En utsatt del. Där frågan står där i eldskrift; Hur mycket tål en människa, hur mycket kan en människa utsättas för – och överleva – och ändå vara en människa. Som kan fortsätta vandra över jorden med kärlek och inte låta hatet få henne att drunkna.      

Många intryck. Så där på morgonkvisten. Speciellt ta ”mjölktåget” till Uppsala från Gävle. Stannade liksom överallt, lugnt, stilla. Rofylld färd som var motsats till höghastighetståget. Skulle tro att här handlar det om att hålla tidtabellen, ett robust och pålitligt färdsätt.

En heldag kring infrastruktur och kollektivtrafik. Märks direkt att det är Johans ansvarsområde. Kunnig utan att förhäva sig. Givande samtal som sammanfattningsvis visar styrkan att arbeta tillsammans. Här har vi massor att lära. I samarbete, tydlighet, processer och ledarskap.

Missade – men var väl inte inbjuden heller. Avtackning av den som under så många år fått formera vårt län, vår region. Som givetvis lämnar från sig så många intryck, så många olika intryck. Klart jag är fylld av intryck – jag också. Som inte skulle kunnat krossas av ens smörgåstårta.

Inte alls så där upplyftande. När mamma signalerade sig som mycket svag sent igår kväll. Snabbt upp dit, inget med hjärtat – ändå oroligt lämna. Men ingen signal under natten. Lite oroligt dra mot tåget så där tidigt istället för att åka upp och förvissa mig över saker och ting. Tar väl saker och ting alldeles för mycket - för givet. Kändes dock som en viss stabilisering under kvällen.

Halt, några minusgrader. Men brydde mig inte speciellt. Kände att jag måste, måste ut och halka omkring på något isiga vägar. Skönt få fylla lungorna när tillfälle gives. I alla fall någon form av motion. Fast för klent egentligen. Behovet är betydligt mycket större.

Kunde inte hålla mig så där sen fredagskväll heller. Måste teckna ned om det faktiskt finns skäl till att vi inte skulle ha hög ambition på trafiksidan. Finns ju fakta, parat med ambition handlar det om ordet utveckling. Skulle något annat få råda vill jag ha en förklaring. Släpper inte ämnesområdet!   

Ingen hockey. Dock kunde jag per nyheterna få klart för mig att Leksand förlorade för sjunde gången på raken – på bortaplan. Laget som aldrig räcker till men som så många i landet formligen älskar. Tragisk dag då Enterfeldt får avsluta sin karriär efter den skada som Luleå Hedman utdelade. Han som åkt omkring så länge i rinkarna för att eliminera motståndare med allehanda metoder. Bidrar egentligen med intet. Förutom rädsla och skador.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar