torsdag 5 januari 2017

Burrrr


Mycket som överraskar. Som nattens semifinal. Sverige skulle ju tvåla till Kanada på deras hemmarink Bell Center i Montreal. Och nog försökte laget, men var trots allt numret för korta i rocken. Speciellt på kanadensarnas hemmarink och med tryck från publiken så blev även domarna svenskarnas motståndare. Då pallade inte småkronorna, trots heroisk insats av sin keeper. Och sent blev det. Morgonens rodnande strålar skulle kanske ha hunnit in över himlen om jag enbart orkat titta ut.


Sen morgon istället. Och åter lite snö spridd där ute som jag fick hantera. Men framförallt klockan 09.00 med 19,1 graders kyla. Då biter det ordentligt. Men som alltid i P4 så kommer temperaturer fram på betydligt lägre nivåer runt Ljusdal. I genomsnitt torde det vara länets särklassigt kallaste kommun.


Blev ingen promenad – lat – borde fungerat trots temperaturen men det fick bli bilen upp till mamma. Gäller se till att det finns fyr i brasan speciellt sådan här kylig dag. Bidrog faktiskt med så lite idag. Utflykten till Stadshuset handlade egentligen mest om en vigsel. Även om det är ett lyft att få träffa trevliga personer som bjuder på sig själva. Och när brudparet med följe är så strålande trevliga så blev eftermiddagen ett lyft. Hann med besök på Medborgarservice. Alltid gott mottagande. Fast lokalmässigt kunde de ju utrustas med några välkomnande sittmöbler och en kaffeautomat. Som ansiktet utåt. Och när vi får oväntat besök. Då påbjuder det Gevalia naturligtvis. Och inget annan mer eller mindre skämtsam kaffesort.  


Anmäld till en lördagsutbildning. Gärna men med förhoppning att den inte alls leds av en speciell person. Men enligt inbjudna skulle den ju hanteras av en helt annan sorts personlighet. Öppenhet som framgångsfaktor, komplett annorlunda än mörka tungor.


Mitt på dagen, strålande solsken i dagskylan. Men tror inte att vare sig isbanan är plogad eller skidspåret uppkört. Kanske lika bra då det kunde vara lätt hänt dra på sig köldskador. Viktigast just nu kanske att isen fryser till ordentligt så det blir hundra procentigt säkra utflykter ut över Storsjöns vidder. Undrar hur det är med hockeybanan här vid skolan. Den som en gång i tiden var utdömd i Stensätra och hittade hit, var det 30 år sedan? Undrar om den spolas kommunalt eller föräldraideellt. Fordras givetvis tillgång till slang och vatten. Brukar ju stiga fram ansvariga ideella krafter. Hoppas på likadant i år.   


En skrälldus av inslag på lokalradion. Från alla de där trafikolyckorna. Speciellt det som hände norr om Uppsala, söder om Gävle. Ett tjugotal fordon i kollission. Blev tydligen brist på bärgarfordon. Smällar i den här omfattningen är omöjligt att förutse.

Förtroende – det som fordras – inte bara kunskap. Brynäs extra forward utan egentlig speltid skriver mitt i säsongen över till Färjestads BK. BK som i Bollklubb eller som Bandyklubb? Upp till bevis, närmast under kvällens fight i Gavlerinken. Mellan två åderlåtna lag – sett på uppställningarna när säsongen startade. Ytterligheternas match. Mellan favoritlaget och det helt andra. Inte på kartan att dricka en kopp Löfbergs Lila – heller. Och vilken seeeeeeg match. Tuggummi. Får väl glädja mig över de tre poängen och resultatet 1-0. Två lag som inte alls gillar varandra.

Tillfälligheter eller dagsländor. I sport kan det gå fort. För andra gången under samma säsong byter Örebro Hockey tränare. Klart det är enklare än att byta ut en skrälldus av överbetalda inköpta spelare. Och ett sätt för styrelse och sportchef att skylla ifrån sig.  

Sällan in på Facebook men idag vidarebefordras genom en vän. Och skulle få klart för mig vad jag skulle syssla med 2017. För henne Vd – men för mig Säpo agent. Inte helt övertygad om att det är med sanningen överensstämmande. Men samtidigt svårt tveka då signum är noggrann eller rent av pedantisk.   

Förtroende. Förtroende för partiledarna presenteras av Sifo idag. Löfven 43%, Batra 40% - och för Annie Lööf, 45%. Borde vara än högre – fast det ökar stadigt!

Annan form av förtroende. Den som Trump känner för Putin. Och fattas bara efter de hackerattacker från rysk sida som användes till förmån Trump i presidentvalet. Två despoter i sann förening?

En bättre nattsömn. Att kolla på bronsmatchen i hockeyns junior VM, mot att förbruka alla nattimmar för finalmatchen. Kanske det var den omtanken för hela svenska folket vi kan se gårdagens förlustmatch i semifinalen! Blev ju trettondagshelg i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar