onsdag 11 januari 2017


Olika ranking. Idag ordinarie. Kanske inte de mest komplicerade ärendena idag. Har i alla fall läst på, men kanske inte kommunicerat. Samtidigt som jag ju också vet att jag inte sitter där för mig själv, utan representerar en organisation. Där dialogen och diskussionerna måste ha hållits. Före.  Det som också på sitt sätt komplicerar politiska uppdrag. Fotarbetet, vridandet och vändandet. Och arbeta utifrån en politiskt styrd organisation och inte riskera hamna i en tjänstemannastyrd organisation. Då faller allt av svensk uppbyggd demokrati samman.


Reflekterar – så där efteråt. Några försöker göra en form av politik i precis alla frågor, i precis alla ärenden. Rimligen skulle de få större utfall om de selekterade fram några, få men spänstiga ärenden. Och inte springa på precis alla puckar.


Känslor. Märks på debatterna i de olika fullmäktigeförsamlingarna runt om. Märks om det finns en känsla för det geografiska området. Eller om intet är heligt. Finns känslan så drivs debatterna av att göra saker och ting bättre. Finns den inte så kan debatterna passera vilken lågvattennivå som helst. Kunde vara ett fördjupningsområde för vilken högskoleutbildning som helst.


Tänk vad orden är viktiga. Ordens betydelse kan inte nog understrykas. Som att ge pengar till myggbekämpning eller ge det till bekämpning av enbart en viss art av översvämnings-myggorna. Fortfarande konstigt att man inte ställer högre krav i själva missiv-skrivningarna. Speciellt när det finns människor som på alla möjliga sätt vill missförstå och göra slutsatser som inte finns! Blir så lätt M uppet show annars. Göra saker och ting till negativa miljöärenden när det i själva verket handlar om ett stöd till miljön och den biologiska mångfalden. Skulle vara ett enormt steg framåt genom att få utveckla SIT metoden. Men inte en enda krona i statens regleringsbrev. Bedrövligt det också.

 

I morgon kommer det bli premiär. Hoforsprogrammen på TYV som påannonserats så länge. Fyra en timmesprogram som kommer visa upp Hofors egen själ. Ge samhället ett nationellt avtryck. Flera personligheter presenteras. Bland annat kommer Spar Arne att visas upp. En import från Edsbyn som blivit en färgstark personlighet även i vår västra grannkommun.

Intressant läsning. Från Folkets Hus Vd kring det husets kraft för demokratin och det fria ordet. Och därmed också avstånd för rasistiska organisationer. Debatten lär komma fortsätta. Osäkert vilka som långsiktigt blir vinnare kontra förlorare.

Dagens debatt mellan partiledarna. Ägnades helt åt trygghet kontra otrygghet i vårt eget samhälle. Kanske mest upplevelsen av otrygghet.

Otrygghet torde det väl vara att vara massivt hackade under valkampanjerna från rysk sida. Svårt nu för farbror Trump att få bort misstankarna att ryssarna har en tuff hållhake på honom. Med kompromitterande information om den blivande amerikanska presidenten. Idag rullas också fram utnyttjande av prostituerade i besök i Moskva. Och affärer som verkligen luktar illa.  

Taxi var god dröj. Eller som för SSU basen. Taxi mellan Sälen och Stockholm. Och SSU betalar. SSUs ordförande tvingas till en pudel. Eller i det här fallet borde det handla om ett helt hunddagis.

Tänker till. Och gör det ordentligt. Verkar som att väderleken normalt är bäst i landet just här. Nu rapporteras om stormar och oväder i övrigt som drar in över landet. Här är det blott 0 gradigt och mer enbart något liten täckning av vita varan över nejden. Och värre blir det säkert – kanske.

Börjar dra ihop sig för Nils-Olovs Thailand resa. Kanske därför jag mer följer situationen i Thailand – mot tidigare. Nu har det varit långt och uthålligt; De kontinuerliga skyfallen som härjar över Thailand. I samhällen där enbart vissa lämnar i desperation.

Bandy – fullpoängaren med hem från Stockholm. Fattas bara. Vankas tuffare utmaningar. Ta tempen på Tellus klarar väl alla av att göra. I morgon väntar mer av gästrikebesök i huvudstaden. Då genom Brynäs Hockey som dras med sina tunga backskador. Men borde räcka mot Djurgår´n i alla fall.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar