lördag 7 januari 2017

Solen inbjuder


Skrapning i någon form blev slutsatsen. För så där mycket snö hade inte anhopats under natten. Men tillräckligt för en smärre insats. Lät det pedantiska särdraget få utrymme. Och inbjöd även till diverse samtal. För det var många som nyttjade lördagsförmiddagen för promenad i det vackra vädret.


Ned till sjön. Parkeringen fylld med bilar. Och fick snabbt höra att det var än mycket större anhopning av bilar i andra riktningen av isbanan. Där borta vid Hedåsen. Fick en promenad med Annika o Roger ut bortom närmaste holme. Promenaden åter var vidunderlig. Solen skapade magiska intryck. Och magiska möten med glada personer oavsett om de kom per skridsko, skidor, spark och enbart promenerade. Borde prova skridskorna själv. Kanske morgondagen ger mig den knuffen. Fast naturligtvis hade det varit enklare med de där långfärdsskridskorna som knäpps fast i pjäxan än blott hockeyrör. Fast kunde gott prova med dem, till att börja med.  


Anna-Greta Elfström-Ohlssons foto.

Många samtal. De allra viktigaste. Tänk att de utbyts så där lördagseftermiddag ute på öppen sjö – dock belagd med is. Det som utvecklas och utvecklar.

En dag i övrigt som stavas STINA. Klassisk åkning och en mil näst sista loppet i Tour de Ski. Tar sin fjärde etappseger i ett lopp där hon väl knappast tilldömdes någon som helst chans i. Ofattbart! Liksom att Charlotte Kalla krigade in sig på tredje plats. Efter ett rejält fall dessutom. Och utan norsk astmamedicin. För de norske pikerne torde det hela ha blivit en rejäl skuffelse.

Beslut. En del kortsiktiga, andra långsiktiga. Goda råd kan behövas vid det senare skedet. Idag engagerade sig Jan och då blir det säkert också långsiktigt bra. Känns som mitt engagemang gör sig bäst lite på sidan om. I varje fall är processen iscensatt.  

Fem av sex. Antal vargar som plockats bort från Blybergsreviret. Och precis som det måste vara. Laglig licensjakt. Den reducering av beståndet som är beslutad. Ändå bäst att de som fällt djuren fortsätter vara anonyma. Alldeles för mycket har hänt. Ovärdigt en demokrati att militanta organisationer får diktera skeendet.

Skulle ju bli eftermiddagens clou. Brynäs hemma mot Växjö. En toppmatch i ligan. Men räckte inte till. Inte ute på planen och definitivt inte i kassen. Bland annat bör nog benskydden hållas ihop. Om inte enkla myror ska slinka igenom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar