tisdag 31 januari 2017

Torsk på Gavlerinken


Mycket stillasittande. Rörde inte på lekamen förutom förflyttning till lunchen mellan 08.15-17.00. Matades istället med informationer. Värdefulla och intressanta. En hel del som jag skulle vilja gå mycket djupare inom. Finns antal trådar dra i än mera.


Behövde verkligen motionstimmen på närliggande skolgympasalen. Gympasalen som är verkligen nedsliten, inkluderat de mattor och redskap som finns där. Väldigt mycket annu dazumal. Men who cares. Borde ha tagit i mycket mera. Men blev trött i alla fall. En del övningar måste det väl nästan se ut som lyteskomedi på – för den som eventuellt iaktar.

Blev ingen VM match i bandy ikväll för min del. Såg fragment på Eurosport. Var väl inte så där upphetsande. Vare sig på isen eller på läktarna som ekade ödsligt. Tydligen finns målsättningen nå upp till 30.000 betalande åskådare under turneringen. Förhoppningen ligger väl på finalmatchen mot Ryssland. Och kanske gruppspelsmatchen mot samma lag. Idag kom ju upp centrat på sta´n. Det som ska vara just VM byn under veckan. Kan inte vara annat än positivt att arrangemanget syns i vardagen. Frågade varför så sent – svaret var att det var en kostnadsfråga. Men också en kostnadsfråga at inte stimulera till publik på arenan.  

Mest fokus på Brynäs vs Skellefteå. Ledning men till slut 2-6! 18:e matchen lagen emellan och 17:e förlusten för Brynäs. Fantastisk negativ svit! Idag coachades märkligt nog hemmalaget av Luleå Hockeys tränare Tomas Berglund. För det avslöjades ju häromdagen. Om det är klokt rulla på så är väl nu ganska diskutabelt. Och efter kvällens målvaktsinsats så borde han väl tvingas ta med sig Rautio till Luleå. För det var verkligen inga lyckade insatser från puckmotaren. Nu stundar dubbelmöte mot just Luleå. Huvvva. Med de här lojaliteterna!

Försöker förstå. I grunden en myndighetsfråga. Fått min information från Maria. Nu kryddat med Mats insändare. Klart till och med jag förstår om servicen i en bygd upphör. Som at kanske missa sin bensinmack. Måste tränga in mer i det här. Matas med information från enbart ett perspektiv. Måste prova det mot myndighetsutövande part. Lyssna, ta till, värdera. Som i allt annat.

Vem tar vem. Frågan intressantare än på länge. Information och förhållningsregler till visst parti idag från sin partisekreterare. Hur man ska förhålla sig, bygga strategier tillsammans med – efter partiledarens egna klarläggande. Räknar med väljarnas stöd i tillräcklig omfattning – och då betyder ju innehållet väldigt litet! Snurrat runt sin egen axel med 180 grader, enbart på några få år. Finns en annan person med samma efternamn men förnamnet David – som är betydligt roligare. Enligt SD fick man veta att samarbetet även gäller på kommun- och riksdagsnivå. Tydligt.

Vilket parti skulle du rösta på?


V: 8 (7), S: 25 (26), MP: 4 (5), C: 9 (9), L: 7 (7), M: 23 (22), KD: 3 (3), SD: 16 (17)                    Siffror inom parantes visar förra månadens resultat., Källa: DN/Ipsos                                         Givetvis enbart opinionssiffror. Men de verkar ju ha stabiliserat sig ordentligt. Förstår verkligen vilka frågor vi borde engagera oss inom såväl lokalt som regionalt. Men gör vi det? Knappast. Som att vi istället litar så mycket på den nationella nivån!

Söker mina bollplank. Tittar mig omkring, vilket håll och vart. Ytlighet är jag föga intresserad i. Fördjupning och seriositet är något helt annat. Sträcker ut handen – igen. Finns tydligen ingen tid. Fullbokning eller andra prioriteringar. Eller blott ointresse. Krav som inte ställs ”innan” är det betydligt svårare bolla upp efterhand.

Svårt förstå hur en ganska liten ort kan klara av en SM vecka. Men Söderhamn antog utmaningen. Minsta kommunen någonsin som ger sig i kast med den här uppgiften. Från fjolårets Norrköping till den lilla hälsingekommunen. Får hålla mig uppdaterad av Magnus. Idag tydligen i en form av ”kranskulla-roll”.

Presenter kan överräckas på olika sätt. Som den Margaretha fick av sin son. Nu när hon fyllde 90 år. Fick en överraskningskonsert av sin son. Tillsammans med alla andra boende där på Kanalgården. Sonen? Tomas Ledin förstås. En fantastisk artist – och personlighet.

Först krypa, sedan gå. Precis som det är för oss alla. Så det är inte alls konstigt att för alla handlar det om Första Steget. Helt rätt väg som Johnny försöker bana fram. Så att inte ungdomarna hamnar utanför. Det de behöver är att inte hamna i utanförskapet, inte hamna i i bidragsinlåsningen.

Alla Hjärtans Dag. 14 februari. Något som alla skulle behöva, varje dag, årets runt. Ständigt. Aldrig – senare.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar