fredag 20 januari 2017

1, 2, 3.........10 miljoner


45:e gången. Men knappast någon går förut ett sådant svagt kort. Rikt på massor av ärvda dollar. Rik på att sätta människor mot varandra. Företräder såväl rena stand up comedy branschen med sina burluska framträdanden, som ägnar sig åt att gå Putins ärenden. The one and only, märklige Trump installerad. Vakande upp till en något grå och Trumpen dag. Ändå bröt solen igenom från lunchtiden. Gott att det var Kramarnas dag igår och inte idag.


Nu startar äventyret. Driver han fortsatt linjen med murar mot Mexico – mot Canada. Ut med personer som inte är födda i det speciella landet, handelstullar på 45% mot Kina, ut ur Nato, sämre engagemang med EU, lägre skatter för de stormrika, bort med sjukvårdsreformen så att de fattiga saknar tillgång till sjukvård. Och hårdare straff i det land där nästan hälften av invånarna sitter inspärrade! Och givetvis hyllning åt fri vapenrätt till alla invånare. Dagens figur visar att Hollywood lever med sin förvanskning av verkliga livet.


Samma dag bröt vi själva gränsen. Gränsen till att idag ha blivit 10 miljoner invånare. Visar sig alltså att alla svenskar inte bara bor i Stockholm, Gävle eller Sandviken. Trots att jag har svårt förstå det. Om man strävar efter livsupplevelser alltså.

Förtroende. Något som finns eller inte. Ygeman fortsätter envist hävda att det är något han har till rikspolischefen. I detta är han förmodligen ganska ensam. Kollar på polischefen lyckade – läs misslyckade ansvarsområden tidigare. Magplask.

Lyssnar däremot gärna in Hasse Persson på Radio Gävleborg. Idag när han besöker antal glada, friska, engagerade personer. I åldern 90 år och kvinnor.  Det som utmärker deras friskhet. Förståndet – förståndet att låta sig umgås med personer som ger. Positiva människor som energi. Motsatsen är att dö ung, åldras fort. Låta sig umgås med den negativa varianten. De som tär. Betyder inte at bland det positiva handlar det om att tycka lika i allt. Men bidraga. Den negativa varianten är den som går bakom ryggen, pratar skit i tydliga ordalag. Går inte dölja genom ämbetsklädd svart klädsel. Leve för ärlighet och friskt hissade segel.

Känner mig verkligen kluven. Det där med att samhället ska förse missbrukare med sprutor. Känns liksom inte rätt. Måste vara möjligt rada upp fördelar respektive nackdelar med den hållningen. Följde TVs inspel ikväll från Gävleborg. Lyssnade noga. Inte minst på vår egen företrädare. Hon brukar alltid ha den där unika förmågan at känna av, känna rätt. Så då lär det bli ett steg in i sprututbytes-programmet – ändå.  

Svart som bara den. Upptäcker att grannens härliga ljus plockats ned. Eller kanske bara slutat startas upp. Onekligen har det varit en härlig stämning som ljuset bidragit med under så lång tid. Men ingen anledning sörja. Kanske kommer igen – någon gång.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar