tisdag 3 januari 2017

60 kilo


Skulle aldrig gått vid annan tidpunkt. Åtminstone inte följa från min egen sida. Men det är ju lite av mellandagar just nu – trots allt. Är egentlige alldeles för stora tidsskillnader. Från metropolerna Montreal och Årsunda. Samtidigt är det ju verkligen fart och fight i de allra flesta situationerna. Så det är svårt missa det här!

Från gårdagskvällen till morgonens första timmar. Fyra hockeymatcher i junior VM. Matcher som också gällde. Hägrande semifinal eller packa ihop och åka hemöver. De fyra stora vann – naturligtvis och nu väntar ytterligare nattillställning. Temperaturen kommer stegras fram till nedsläpp Sverige vs Kanada. Säkert är min kompis John Brioux på plats. Och säkert också efter att ha ordnat resor och biljetter för så många inom Mike Moores Sport Travel. En av alla de där fantastiska kompisarna som jag fått förmånen skaffa mig under åren.  

Plockade över nätet fram tidning för tidning. Och just där i Ljusnan. Artikel om något som verkligen kräver självdisciplin och en mycket tydlig målsättning. Mikael Reijers resa. Där han plockat bort 60 kilo från sin kropp. Genom att vara insiktsfull i vad han skickar i sig. Samt givetvis också anpassad motion. Imponerad är ett litet för svagt ord. Dessutom en livsresa som han gärna föreläser kring. Allt för at kunna motivera andra men att om man verkligen vill, har tydliga mål, är strukturerad så kan väldigt mycket uppnås. Och har dessutom genomfört resa i en situation där han varit engagerad i så mycket. Egentligen skulle de flesta säga att de inte har tid för en sådan här utmaning! Viljan kan försätta berg.  

Äldre hälsing. S k stålfarfar från Färila. Som räknar med att komma hit till Årsunda i slutet av februari och här slå världsrekordet för motorcykel på is. Ligger tydligen nu på 314 km/h. Gäller ploga upp kraftig Brink. Men det har han väl redan där i Färila. Björn Brink.

Kylig morgon. När temperaturen nuddar vid tio minusgrader. Men snart nog var solen där uppe och dagen blev väldigt angenäm. Som gjord för promenader. Tog tillfället i akt och utnyttjade möjligheterna. 45 minuter upp och lika många minuter tillbaka. Ungefär vad som krävs för att nå Hyttmarken x 2.

Solen sken även i svenska hjärtan när Touren fortsatte i Obersdorf. För hon har redan blivit svensk gunstling. Fartvidundret från Malung, Stina Nilsson. Låg med där framme i hela triathlonloppet innan hon stegrade frekvensen och gled ifrån till segern. Norskt först på tredjeplatsen. Framgång även för Marcus Hellner trots att han missade prispallen.

Tårar. Brukar ju bli sådana. När nu Skellefteå i hockey loosade igen. Och där i deras bås står han ju, Bert Robertsson. Kommer knappast vinna någon form av sympati/ödmjukhetens pris.  

Uppe där i norr. Våldsam brand i Umeå. Mitt i stadskärnan. Men naturligtvis inte i den nivå som när ryssarna kom in och brände ned hela Umeå. Den här gången var det inte ryssen. Påstås det i varje fall.

Kvällens skottlossning. Inte från Göteborg men väl från Malmö, dödsskjutning och sedan kryddat med äkta skott även från Kista Stockholm. Intressanta städer att bo och verka i! Skulle kunnat vara hemvist för Al Capone. Live and let die.

En annorlunda kväll när Carl-Henrik hittat ut. Alldeles för sällan dock.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar