fredag 30 september 2022

Bränslepriser - promise

 

Hur saker händer och inte händer. Ibland så svårt förklara, förstå. Och stundom något som absolut inte får hända. Nu avslöjat – tung medicin stulen från olika ambulanser. Narkotika klassat material till och med – eller förklarligt! Till och med mediciner som bytts ut. Oerhört farligt när patient ska ha sina insatser. Men också helt oacceptabelt att ambulanser och personal är så enkla råna på den här typen av preparat. Möjligen ett insider jobb. Bidrar inte till respekt för den här typen av blåljus. Tyvärr.

Respekt för idioti? Inte alls, blott förakt. Nu har den där lille Pinochio figuren involverat fyra ukrainska områden i Ryssland. Efter val som i flera fall avslöjats hur de gått till. Övervakningskameror i diverse hem avslöjar när ryska soldater tar sig in i civila hem och med vapentvång tvingar personerna lägga sina röster på diktaturens sjuka ansikte.

I Putins låtsasvärld har nu ryssarnas imperium utökats med ett annat lands fyra län. Klarade av sin uppläsning från undervärlden. Eller om han nu förlorat sina platåskor eller blot krympt i torktumlaren. Tillsammans med sin förkrympta hjärna.

Inte krympt – men istället ökat. Orkanen där borta, over-there. Vänt över Atlanten och närmar sig Florida igen. Rensar – blåser bort – närmast rent. Sådana krafter som är obändiga. Förödelsen är enorm. Som ryssarnas utrotningskrig i Ukraina.

I morgon, högre drivmedelspriser igen. Går väl maila till Kristersson och fråga hur det är möjligt. Priset skulle ju istället ned drastiskt. 13 kronor? Felaktig marknadsföring i valrörelsen! Men vad gör väl det? När det inte finns ångerdagar. Det är väldigt mycket komma upp till bevis för – och många tappade sugar med säkerhet.

Skönt bli av med arbetslösheten i alla fall. Så att precis alla bidrar, vi har onekligen många yrken där det inte finns möjlighet besätta. För nu är ju Lars Beckman i arbetsutskottet. Och då utlovas ordning och reda samt att just arbetslösheten avskaffas. Trollkarl som håller sina ord?

Kul få vara med. Och ta del av resonemangen när ungdomar ingår i en beslutandegrupp. Och diskuterar ett lokalt utvecklingsprojekt. Får släppa på att vara så himla korrekt.

Glädjande. Återkopplingen från norska fylket Möre & Romsdal. Kanske finns här vårt besvarande på den uppbjudning vi hade för flertalet år sedan. Att vi är bättre på utvecklande samarbete – än då. Och ämnesområdena är verkligen aktuella.

Nu klar med hela arbetet. Nominerat närstående kooperativet till prestigeutmärkelsen Årets Kooperativ. Inte helt enkelt. Känns lite som jag fått agera i någon form av motväder. Men tagit till utmaningen trots påpekandet att det är styrelsens uppdrag och inte tillmäts intresse från ersättarnas avbytarbänk. Någon knepig kultur som inte tillhör det moderna samhället!

Kvällsutbyte. Teams. Kände oss för och tror vi tänker någorlunda likartat. Blir en mycket spännande fortsättning. Finns inte själv i förhandlingstrion men förstår att varje dag, varje kväll är helt fyllda med ansvarsfulla uppdrag. Där det fordras en genomarbetad strategi att hålla sig till.

Igång. Cupturneringen i bandy. Gott första resultat. Sandvikens AIK vs Solna AIK, 4-1. Precis som det ska vara, när klass har sin utslagsröst. Röda kulan i luften – eller efter den bländande vita isen. En Saik vinter har blåsts igång. Avslutningsfesten på Studenternas Uppsala. Undrar vilka de får möta då? Villa BK från Lidköping?          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar