tisdag 20 september 2022

Det tappade DM guldet

 

Högre och högre. Slutet på höjningarna känner ingen till. Idag höjdes räntan återigen. Ambitionen är förvisso att hålla tillbaka inflationen. Men det kan komma betydligt andra bakslag. Och i allt det där med förändringar kommer givetvis många påverkas – på många olika sätt. Vissa drabbas och andra drabbas än hårdare. Skylla sig själv för att inte ta höjd, ha beredskap för sådana här ej planeringsbara situationer? Så går det ju att resonera. Men det håller inte i verkligheten. De flesta lever ju i den verklighet som existerar för stunden.

Annat som påverkar. Om det nu lyckas med pågående regeringsbildning så läser jag in SPP:s slutsatser. Vad blir konsekvenserna av eventuella ändrade amorteringsregler, sänkt skatt och ett krisstöd till elkonsumenter? Förutspås at vinnare kommer bli löntagare, bostadsägare, egen företagare. Sämre prognoser väntar då på arbetslösa, bidragstagande personer. Som också kommer lägga fast ett bidragstak, i någon form.

Igår föredrag i kommunfullmäktigesalen om och kring Agenda 2030 och vad som måste göras. Då kontras med eventuell neddragning av reduktionsplikten i bränslen! Med andra ord så slog valet den 11 september fast att det inte finns någon som helst klimatkris. Tydligen gick den att enkelt rösta bort! Hokus pokus.

Pensionshöjningar med 200 kronor förutspås från den 1 januari med 200 kronor/månaden. För den som har en total pensionsinkomst på över 14.000 kronor per månad. En spännande fortsättning följer.

Regeringsbildningen går inte av sig själv. Är inte så enkel bygga upp. Fullt klart. Sverige Demokraterna håller sig utanför och kommer därför helt diktera villkoren för M, Kd, L. Gör som vi säger eller vi kräver misstroende. Sällan för har just ett enda parti kunnat styra Sverige i sin egen riktning. Sverige är fantastiskt.

Blev värdefull utflykt under förmiddagen. Inskjutning Carl-Henrik tillsammans med Mats. Och därmed fick jag möjligheten verkligen rå om Lou & Ilse. Dessutom ute i skogen. Höjdarstund med känslor. Och frisk luft och sol. Det som är så helt speciellt med Årsunda!

Drar ihop sig. Men till vad? Situationen i Ukraina fortfarande mycket osäker. Positivt läsa in om Ukrainska framgångar. Men en rysk diktator är omöjlig förutse. Kan utvecklas till precis vad som helst. Dåraktighet som kan leda till kärnvapenkrig! Och samtidigt förmörkar alla former av bilder som ryssar kommer lämna bakom sig.    

Bekräftat. Nils-Olov med familj hem över veckoslutet. Så åter igen något helt speciellt se fram emot. Att samla ett vinnande lag är alltid unikt. Besked också att de tre plus de tre kommer åka till Ullevi Göteborg med lång framförhållning. 28 juni 2023. Konsert med Bruce Springsteen. Räknar direkt in hedersamma barnvaktare uppdrag. Och söker kontakt till Peter & Yvonne för boendekontakter. Lär bli mycket fullt på de många hotellen där nere. Söker på Fotö respektive Risö.

Tabata hann jag med i. För att sedan fortsätta ned till Årsunda idrottsplats. Där hann våra blågula hjältar inte riktigt med Sandvikens IF i finalen på fotbollsfighten vs Sandvikens IF modell P -15. DM guldet vandrade norrut över Storsjön innan det nådde kommuncentrat.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar