onsdag 28 september 2022

En smäll som kunde ha.....

 

Det där som inte kan hända. Det där som inte får hända. Men så händer det ändå. Dock inte mig, har klarat mig åren igenom. Anna-Greta till Österfärnebo för att pryda föräldrarnas grav. Hemväg och så händer det före Österbor. Ensam vuxen älg kommer från vänster och drar in över väg 272. Pang, smäll. Älgen ned och rullar runt innan den kommer upp på benen och springer vidare ut i skogen.

Pang på med den där lilla bilen. Mycket lilla. Uppringd. Snabbt iväg tillsammans med Mats som genast ställde upp! Anna-Greta oskadd. Bilens vänstra backspegel helt borta, vindrutan krossad, lilla motorhuven bucklig. Men i övrigt intet. Måste varit änglavakt i kvadrat. Inga personskador efter älgkollision. Då är det blott att vara tacksam. Älgen? Inga blodspår, men ordentligt med hår på vägen. Karl-Erik inkallad som eftersöksjägare av polisen. Ingen aning hur det hela utvecklade sig.

Pang i kvadrat. Eller hur det nu gick till för att spränga av gasledningen i Östersjön. Ryssarna skyller på USA och Ukraina. Världen i övrigt på Ryssland. Har mött stor uppmärksamhet, uppståndelse. Borde kanske gå att fastställa men ryssarna kan uppenbart göra vad som helst. Sjuk, sjukare, sjukast.

Största leverantören gas ned till Europa. Från Norge. Men med ledningar som sabotörer kan slå till mot – också. Skulle det lyckas så skulle det bli katastrof i kubik. Sabotage med obemannade u-båtar. Högst troligt.

Samma Ryssland som förklarar delar av Ukraina nu tillhörande ryssarna efter folkomröstning. Som genomförts efter vapenhot. En folkomröstning som Världssamfundet aldrig kommer godkänna. Vad heter stupid på ryska. Men passar utmärkt den ryska ledningen.

Kontras med nya sanktioner mot Moskva regimen. Åttonde insatsen som nu påbjuds. Putin och hans anhang som gör den vanlige ryssens tillvaro så himla svår.

Lite svårare tillvaro – för Brynäs hockey spelande ungdomar. De två som kom från Örebro men som inte förstår medlemskap i en nuvarande förening. Iklädda Örebro dress så skrek och hejade de på just Örebro i gårdagsfighten vs Brynäs. Till och med pekade finger mot Brynäs klacken. Ungdomligt oförstånd? Men samtidigt så måste det väl finnas någon enda grad av Kompetens även ned i 16-17 års åldern. Nu är de avstängda två respektive fyra veckor.

Första hemmamatchen för Brynäs damerna ikväll. Som av en händelse. Kanske inte helt berörda av de unga flickornas beteende. Utan säker hemmavinst med 7 – 0.

Firande med varma innehåll. Idag i Högbo för nyblivne hemgående pensionären Arne. Trevlig uppvaktning från trevliga människor. Blev kvar – länge. Glada personer ger alltid mycket till sin omgivning. Och givetvis insuper jag gärna det positiva för egen del.

Firande uppenbart också på Göranssonska Skolan. Friskola som ägs av Sandvik tillsammans med Sandvikens kommun. Och för egen del speciella relationer till. Nils-Olovs skola mellan 2006 och 2009. Som var så värdefull och ger avtryck livet igenom.

I morgon bitti något yngre firande. Morgonsoffan på Sandbacka Park fyller sina stolta fem år. Därav den något tidigare morgonen. God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar