tisdag 6 september 2022

Förtroende - nog så viktigt

 

Egentligen värdefullt. Jakten på de förtroendevalda, såväl nuvarande som de som finns på vallistorna. Idag dök förstanamnet från SD i Järfälla. Sanslösa skrivningar kring och om personer som har annat ursprung än vara födda i Sverige. Skämt eller allvar. Egentligen – var är skillnaden? Finns inte förstånd – sans och förnuft så kan ju det skrivna leda vart som helst. Lika illa torde det vara hos den grupp som skrattar åt det sanslöst skrivna

Samma parti. Central chef på SDs nationella kansli som inbjöd till firande av nazisternas krigsinbrytning i Polen. Och sedan försökte förklara det med at han ville hylla Polens veteraner som krigat mot nazi Tyskland! Borde väl ha firat fredsdagen istället. När Polen med hjälp av de allierade återtog sitt eget land. Men nu borttagen från det där SD emblemet.

Morgonstund har guld i mund. Blev en drabbning med datorn morgontid. Men hann ändå med en kortare promenad. Borde behöva ständigt. Och att det framledes kan bli möjlighet trampa mig tillbaka till tabata gruppen. Men också få någon form av rörelse mellan de datumen. Behövs verkligen. Framtiden är definitivt vad vi gör den till.

Teamsmöte fungerar ibland. Främst i mycket mindre grupper. Blev så hela förmiddagen idag. Fordras förtroende – och det känner jag definitivt i just den här grupperingen. Törs prata öppet och även våga problematisera. Just det här – avgörande viktig samhällsfunktion.

Intressant läsa Din lokala tidning. Intervjun med Shiyar. Obrutet förtroende för honom – med råge. Vilka enorma insatser han bidragit med för en folkkategori som verkligen utsatts för hot och övergrepp. Stolt ha honom med i samma vinnande lag. Och stolt visa honom mycket stort förtroende. Bakåtsnackare har ingen plats i ett vinnande lag.

Nästan lite taxinäring. Hämtning i Dalgränsen. En ansenlig sträcka bort. Och sedan vidare till Gästrike Hammarby. Bilresor ger ju också möjlighet för samtal. Alltid välgörande och viktiga ta.

Hamnade hos Mats. Alltid trevlig och hjälpsam. Även om det inte finns lika spänst för tillfället. Åkte runt i samhället och tittade specifikt på lokal som är eftersökt för företagsverksamhet. Borde gå att sätta fingrarna på. En-dörr-in är en speciell metod för mig själv.

Fyra spänstiga individer. Lappade brevlådor inför sex personers promenad i morgon kväll. Påringning och samtal. Fast det kommer först i morgon afton. Samtal som vi borde ha genom alla mandatperioder och inte begränsa till inför val vart fjärde år.

Jaktmöte kväll. Älgtilldelning av älgar som knappast finns längre. Minst tre vargrevir plockar bort sin andel. Ett vargpar, alfa par, cirka 120 älgar varje år. Knappast möjligt ta bort älgjakten och p g a den åtgärden få tillbaka en hållbar älgstam. Saker och ting har spårat ur ordentligt. Kryddat till allt flera vildsvin. Men de tar inga älgar i alla fall.

Inte alls samma tryck i debatten ikväll. Mellan de fyra partiledarna. Mycket starkare tryck igår kväll med de fyra andra partiledarna. Lite av a-lag vs b-lag. Månne.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar