måndag 5 september 2022

Stryps åt

 

Mätning hit – men också mätning dit. Om vi räknar i de block som media gör så är det oerhört jämnt inför söndagen den 11 september. Men ändå ett av blocken i en liten men klar ledning. Skapar dock en viss liten förhoppning. Ingen tårta, inte idag i varje fall. Blir ju en ny dag i morgon igen. Med andra siffror – månne.  

In i det sista – dagligen nya utspel. Kanske finns där en förhoppning att den stora mängd människor som redan röstat nyttjar tillfället att rösta om stundande söndag. Det är onekligen stora resurser som satsas. Mer och mer ju närmare den 11:e vi kommer. Annonser som i vissa fall är mycket svårt att tro det finns några som helst tankar bakom. Lite som att kasta pengar i sjön. Ansvarslöst från vissa som öser ut surt förvärvade medel till intet. Och som dessutom på något underligt sätt gläder sig åt sin bevisliga okunnighet.   

Okunnighet. Putins angrepp på broderlandet Ukraina. Historien visar att despoter som tar sig för med  oberäkneliga krig inte har någon möjlighet att backa. Sitter fastnitad. Medan han borde bli nitad i faset direkt. Efter alla de skador och lidanden han bevisligen åsamkat så många.

Kriget böljar där nere i södra delarna. Några meter framåt för ryssarna som sedan får retirera för kampvilliga ukrainska soldater. Uthålligheten prövas verkligen. Och de resurser som ställs till förfogande.

Väst prövas. Gasledningen Nord Steam stoppas helt. Skapar stora påfrestningar. Men samhörigheten är stor. Det här ska helt enkelt klaras av. Blir en enorm utmaning. Men ingen statsledning tvekar. Och från Sverige pumpas formligen stora mängder el ned i det utsatta Europa. Precis som det är i et öppet Europa och med de muskulära marknadskrafterna påslagna.

Fantastisk morgon. Grått. Nästan så det inte syntes någon vägbana genom framrutan. Mycket trolskt. Höll i nästan till andra sidan Storsjön. Då plötsligt helt fritt från moln, istället strålande solsken. Omställning a la monumental.

Mycket serverades där under förmiddagen. Upplysningar och insikter att våra och kanske också utveckla vidare. Åter igen – vi har enorma möjligheter. Men ekonomiskt blir det tunga år 2023 respektive 2024. Men stora utmaningar som det skulle vara gott sätta tänderna i.

Blev ingen vigsel under lunchen. Paret redan vigda – i Gävle i lördags! Aldrig hört talats om något likartat. Men värdefullt höra alla former av nyheter innan öronen trillar av. Handlar mest om min egen inställning.

Att vilja, att satsa, att engagera sig fullt och fast. Att sköta sig, att skaffa arbetstillfällen. Men ändå inte få. Restaurangen som verkligen vill satsa i sin egen kommun. Men samtidigt – dokument som hindrar – och ingen verkar vilja ändra.

Finns stora möjligheter för bättre infrastruktur. Skriver. Givetvis till regionråd. Svar? Nej, missar det nu igen. Står nog fel i turordningen. Får väl söka annan väg, annan person. Egentligen närmast för bra för att vara sant. Samtidigt måste det finnas kreativt tänk och möjlighet nyttja förutsättningarna – när de väl visar sig.

Affischeringsturné. Var ju laddad med attiraljer. Men behövde inte komma med någon som helst ansats. Janne hade redan varit före och nu var det hela utfört. Bugar och niger.

Hinner med den där kvällspromenaden! Lite längre. Men inte alls back in business. Ingen fart på pumpen, och till och med stopp i benen. Blir en lång väg att vandra. Men tusan också – ska vandra den – framåt.

Kvällsevenemanget med de fyra partiledarna. Kändes som alternativ till något annat underhållnings-program. Var väl några som förirrade sig in i något buchigt.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar