tisdag 27 september 2022

40-15

 

Vilket avbrott, vilket uppehåll. Närmast rekord. Kollade igenom återigen. Till och med efter att ha tagit ett granskningsbeslut. Tar om det igen och låter klockan ticka iväg som in i en evighet. Kollade noga själv, åter och åter igen. Tyckte, precis som jag önskade. Och till slut klev de ut på isen – igen. Dömde tvärtemot förra gången. Härligt. När det signalerades för Brynäs andra mål. Märks tydligt var sympatierna ligger. Men räckte ändå inte. Kom ju en kvittering. Puh. Men aderton sekunder före slutsignalen kom den efterlängtade tredje pucken. Och därmed tre poäng. Kändes rättvist efter osannolika skottstatistiken 40-15.

Match på helt annat sätt. En form av att bestämma det också. Och upptäckt under kvällen att bilden tydligen ser så helt annorlunda ut! Och samtidigt från ett och samma lag! Försökte förstå men klarade uppenbarligen inte av dessa tolkningar. Frågan i luften; Kan det överhuvud taget tolkas? Knappast time för ett självförvållat haveri.

Många idag. Under begränsat utrymme. Flera där än kanske någonsin förut. Samtidigt visar det förhoppningsvis att det finns stort intresse. Engagemang slår alltid allt annat. Och fick till en del samtal, diskussioner – det som alltid är nödvändigt, av godo. Eller nödvändigt i en demokrati. Sedan gick det formella i ett nafs. Fast frågan ekar i luften; hade alla läst in handlingarna, reflekterat, funderat.  

Alla kommer så småningom upp till en form av pension. Pensionsåldern kan ju vara olika men idag dags avtacka ypperliga personalchefen. Alltid. Alltid närvarande, positiv och lösningsorienterad. Klart jag önskade henne varmt välkommen vidare i livet.

Sådde egna funderingar. Ute eller inne? Inne eller ute? Klart jag själv har intresse bygga ett lag. Möjligen finns det andra som bygger andra lag, bygger på andra sätt. Kanske självklart inte är riktigt självklart. Om jag överbevisas. Det är ju möjligheter och innovationer som utvecklar världen. Varför tveka?

Samma tema. Drömmar om framtiden. Klart biopremiären är högintressant. Bio Sture Stockholm den 22 november. Antecknar och ser framtiden an. Att göra skillnad – det som hör Rapatac till.

Lägga fast arbetet med hållbarhetsfrågor ända till och med 2025. Så svårt vara på två platser samtidigt. Fast försökte bidra. Kommenterade och kom med förslag i den långa handlingen. Hur och om det framställdes? Saknar återkoppling långt in mot nattetid. Olika sätt köra tandem? Skillnad på olika, person eller levnadsort? Högst märkligt att så viktigt dokument inte processats i grupp. Förklaring – kulturskillnader?

Kultur? Hot, hat, förstörelse, diktatur. Allt det där som kan tillskrivas Ryssland. Nu också sabotera sin egen gasledning i Östersjön för att sprida kaos och påverka klimatet negativt. Ur led är tiden. Snarast ur tid borde Putin placeras. Hans utgång blir antingen avsättas, mördas eller begå självmord. Annan exit existerar icke.

22.891 åskådare. Som följde ödesmatchen i fotboll. Sverige vs Slovenien. Gruppens bottenfinal. Fordrades svensk seger för at klara bottenplatsen. Och med den utgång till fotbollens C scen. Kanske något enklare spela mot Färöarna. Så här usel måste det vara oerhört många år sedan svensk fotboll var. Kan/borde vara detsamma som exit för en hallänning.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar