söndag 25 september 2022

Besök som gör skillnad

 

Tänka till. Fundera på tillvaron. Hur den är och ter sig i jämförelse utanför fönstret. Se bakåt, identifiera nuläget för att kunna se framåt. En konst eller en kompetens? Annars är det så lätt dras med ned i träsket där eländes beskrivningarna avlöser sig med än värre elände.

Finns tydliga utvecklingsområden ta fatt i – snarast och helst igår. Ett samhälle som faller sönder i vi mot dom. Allt större svårigheter att bemanna. Skolresultat som inte räcker till. Bristen på bostäder. Elbristen som bara ökar i behov utav. Koldioxidutsläpp som fortsätter öka och riskerar hela mänskligheten.

Men också på andra sidan. Finns ju åtgärder sätta in. Som borde ha lanserats för så länge sedan. Men där handlingskraften inte alls räckt till. Förståelsen saknats och där ledarskapet har haft mycket annat att önska sig utav. Allt är en process där samtal, samråd, alla kommer till tals är några av ingredienserna som man aldrig kan hålla sig utanför. Och ändå trampar vi alltid utanför det självklara!

För mig en söndag. För mig en möjlighet ta plats i gruppen. Letade som alltid efter spänst, kondition, vilja, rörlighet med mera. Men stod där i morse igen med taniga ben under shortsen. Och deltog med mina egna krumbukter i tabata gruppen. Efteråt ångrar jag mig inte.

Inte alls illa att få ta bilen söderut direkt på. Reglerna är självklara. Och gäller alla. För att delta i jakten fordras godkänt i skjutningsmomentet. Och idag var det sista tillfället. Tacksam att ha jaktledare som har viljan och engagemanget. Dessutom är det ju roligt att vara med under dylika premisser. Det allra mesta jobbet ligger där tungt på Mats.

Men också avslutning på veckoslutets ena höjdpunkt. Lunch och hemresa igen från Nils-Olov, Simone & Leonie. Överväldigad och glad när de möter upp. Och sedan få leva på det tills nästa gång mötet sker – igen. Känner tillsammans med de andra två sönerna, att det är tillsammans man blir starkare. Gör varandra bättre.

Bättre blir man inte varje dag. Slut med soppan torde Årsunda nu ha i division tre spelandet. Men 36 poäng är inte illa i premiär säsongen. Och lär heller inte utökas med tre nya i sista seriematchen nästa veckoslut. Många var det som mött upp på Årsunda Kraft Arena idag. Men resultatet noll mot tre var nog en rejäl skuffelse.        

Lite skuffelse också. Trots tidigt i säsongen. SDHL matchen uppe i Luleå. Som hemmalaget segrade i med tre mot gästande Brynäs enda. Tröstar mig med en lång säsong och gammeltanterna i Luleå kan få svårt hålla under en lång utdragen hockeysäsong.

Egentligen inte så mycket nytt kring kapitel förhandlingar. Blot att SD tänker skicka in sin kandidat till andre vice talman. Och fastnat för sin etablerade abortmotståndare.

Också i ropet från fransk horisont. Le Pen; Först Sverige och nu Italien. Applåderar motsättningar, klasskillnader, vitt mot annan färgsättning. Som i Italien som nu hyllar svinet Mussolini öppet. När hela jordklotet efterfrågar samarbete, samsyn stiger stöveltrampare fram.

Övergrepp mitt framför oss. Det som hållit på sedan den 24 februari. Bomber, lemlästade människor, ond bråd dör. Levereras av Putin och hans anhang. Oförtrutet tills de måste kapitulera. Sans och förnuft betyder att vi måste stödja Ukraina fullt ut. Trots att Putin dyrkarna gått framåt även i vårt eget parlament.   

Framtiden är vad vi gör den till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar