onsdag 21 september 2022

Blod, död och rekrytering

 

Vinna eller möjligen försvinna. Många är de – rubrikerna som fyller på i media nu. Vinnare eller förlorare i nyligen avslutade valet. Rena rama sportrubrikerna. Vinnare rent politiskt torde vara de som klarar av utveckla samhällena utifrån göra saker och ting bättre. Knappast det som många röstade för – utan mera röstade i protester. Protester mot något som var så svårt identifiera vad det handlade om. För det allra mesta var sagor som några oseriösa gjorde till sina sanningar.

Och så kommer en del skalv. Nationellt, regionalt som kommunalt. Vem-tar-vem. Inte alls lika mycket kring det politiska innehållet. Blivit en bisak. Det som egentligen är så avgörande vilken kompass och karta det ska styras efter. Medialt alldeles för svårt att sätta sig in i oh därmed inte skrivbart. Skulle ha behövts flera av sorten Mats Jonsson.

Inte en dag utan narren himself. Nu också i bild. Håller sig ju normalt utanför densamma. Nu dags för Kamrat Putin att mobilisera ytterligare 300.000 personer. Vars blod och liv verkligen står på spel. I ett upptrappat krig mot sitt grannland. Räcker tydligen inte blott med att tömma sina egna fängelser och utlova amnesti och pengar till de värsta förbrytarna om de tar plats i ryska armén. Slaktaren fortsätter oförtrutet medan världen i övrigt undrar vilken skruv han faktiskt tappat.

Verkar finnas en form av enighet i Sverige att stödet till Ukraina måste skruvas upp. Skruvas ned, inte längre i offentlighetens ljus. Sverige Demokraternas samröre med Putin! Apropå ulv i fårakläder.

Något annorlunda samtal. Kring hur ett styrelsesammanträde ska genomföras! Ganska enkelt och tydligt. När någon försöker sätta det ur spel så finns naturligtvis många frågor ställa sig. Finns det någon baktanke? Eller varför ha tagit detta mycket konstiga initiativ.  

Morgonpromenad. Ovanligt av bara den. Men idag ut på Åshuvudet. Strålande september onsdag. Fanns lite båtrörelse på Storsjön trots tidiga morgonen. Inte alls så mycket mera som hanns med. Inte dessa timar i varje fall. Innan bilen lämnade för sydligare mål.

Inte alls så många kilometer innan vår sydligaste utpost närmade sig och därmed också resans slut. Gysinge. Dagens resmål med lång dag tillsammans med Leaders LAG grupp. Bryta och vända – förutsättningarna för bedömningarna under ny genomförandetid. Krångligt har det ärligt varit, krångligt kommer det fortsätta vara. Dilemmat i alla former av projektgenomförande. Men något måste vi ha att förhålla oss till. Vrida och vända på alla skrivna ord och meningar.

Utflykt till allhallen Hedesunda. Som hänger ihop med deras helt nya ishockeyhall. Ganska liten ort med ny hockeyhall a la 44 miljoner. Ny friidrottsarena. Några delar av allt som det investerats i där borta. Ändå växer missnöjesrösterna där borta. Har ju själv så många släktingar där  men undrar ändå – vad är felet med personer? Rösterna har gett till känna att främlingsfientligheten mött det största gillandet.

Åter Gysinge. Värderingar och skrivningar fick vägas på guldvåg. Gott kicka med åsikterna till verksamhetsansvarige som kan bryta dem mot varandra när hon skriver ihop det här underifrån materialet. Hon står för det professionella. Vi bidrar mer med våra seriösa men amatörmässiga inspel.

272 leder mig hemåt igen. I mörkret men helt utan viltintermezzon. Älgolyckor är mest ett minne blott. Bristen på älgar inte alls p g a stort antal djur utan helt utifrån att vi berörs av tre olika vargstammar. Ett alfa par tar ju cirka 120 älgar per år. Blott hondjur (10%) och kalvar (90%). Muppigheten som verkar få fortsätta.          

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar