fredag 9 september 2022

Dan före dan

 

”Den här valrörelsen är som två personer i en bil som är på väg rakt in i en bergvägg, medans dom bråkar om vad dom ska spela på bilstereon”. Citat från artisten Stefan Sundström som är en av 126 artister som tar kampen för insatser och politiskt ledarskap i klimatfrågan. Självklart och tydligt – han har helt rätt! Ankdamm. Finns antal s k politiska ledare som inte ens kan samtala utan skriker rakt ut. Visade sig under gårdagens debatt Eskilstuna. Intressant de bedömningar som gjorts at det politiska ledarskapet i klimatfrågorna leds av Annie Lööf och Centerpartiet. Allt medan flera kör med bindlar framför sina ögon. Och märkligt nog duperar så många av våra väljare.

Intressanta reaktioner. Även från ideologen Suhonen på Aftonbladet. Kritik mot sitt eget parti. Att de inte någonsin presenterar vad de gjort. Och motiverar det med att det som gjorts har gjorts på grund av Centerpartiet! Vilken hyllning!

Undersökning som presenteras. Hur röstar yngre. I åldern 18-29 år. Klart störst (S) men inte lika stora som de nationella siffrorna. På dryga 12%, både ( C) som (V). Där ligger den stora skillnaden mot rikssiffrorna. Helt övertygad om at det för ( C) del handlar om ledartröjan i klimatfrågorna, likafullt i arbetet med jämställdhetsarbetet. Frågor som verkligen berör dagens unga. Och som avslöjat andra partiers muntuggande. Eller; visar att dagens ungdomar är intresserade och pålästa.

Tidig morgon. Bostadspolitisk timme. Väl regisserad av vår egen bostadsansvarige i riksdagen. Ger tankar och kunskaper. Allt serverat över teams. En timmes möte över landet går inte genomföra på annat sätt än över nätet. Väl planerat är det uppenbart en höjdare.

Romantik en fredag. Med stor närhet. Vilket det definitivt är genom att få leda två olika borgerliga vigslar. En speciell ynnest att få vara med i närhet av kärlek, mening och värme. Värmer alltid ett känslosamt hjärta.

Blev mer än tidigare. I den här vallokalen. Men inte sammanhängande. På grund av alla de andra åtaganden. Men mötena gav i varje fall mig en hel del. Vissa mera än andra. Inklusive framförhållning i verkligheten.

En stor kvinna avliden. Englands drottning. Lämnar enbart starka positiva intryck efter sig. Förutom möjligen tredje namnet på Gävleborgs listan representerande Miljöpartiet som skriver; Enda bra kungen är en död kung. Förtroendevald? Knappast.

Meter för meter. Men det kostar mycket. Väldigt mycket. Sårade och döda. Men riktningen är tydlig i alla fall. Ukrainska soldater som fortsätter en offensiv och driver de ryska marodörerna framför sig. Allt oftare viftas med vita flaggor. Där tillbakatryckta ryssar tvingas kapitulera.

Fortsätter, avslöjas. Allt efter. Alla de där SD kandidaterna som avslöjas med sina egna nazi- bakgrunder. Avslöjande journalistik behövs för att vara med aktivt och städa bort viss färgsatta figurer – med all sin bajsiga och illaluktande färg.

Blågul färg som väntar. Hemmamatch Årsunda IF till veckoslutet. Blått och gult, ortens skarpa färgskala.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar