måndag 26 september 2022

Måndag hela veckan

 

Uppenbart att många samtal förs. Lite varhelst. Och definitivt i vårt eget län. Har inte sett från någon enda kommun i vårt län att det är klart, inte ens från vår region. Vilken konstellation som ska svinga de olika ordförandeklubborna under närmaste fyra åren. Tipset säger att längst gånget är det i mittre delen av geografin, i Bollnäs. Kommer väl visa sig så småningom.

Säkert hålls de där begåvade samtalen, ibland inom kategorin förhandlingar. I nuläget känns det något befriande att inte ingå i dylik konstellation. Vilar ju ett mycket tungt ansvar. Har ju erfarenhet från tidigare och väl förankrad i hur arbetet bör vara uppbyggt. Så det är gott att andra nu hittar nya och innovativa lösningar. För valet om fyra år grundas faktiskt redan nu.

Om det blir si – eller möjligen – om det blir så. Så väntar sig ett arbete i nomineringsprocess. Så den gruppen ska också landsättas. Inklusive arbetsordning, krav som måste ställas – och bekräftas innan någon kliver in i någon enstaka roll. Stavas i idrottens förlovade land – fair play. Alla som deltagit aktivt i idrott förstår faktiskt att det finns spelregler. Och måste finnas spelregler. Främst i lagidrott. Klart det kan gå med långa bollar på Bengt, men inte alls med taktiken långa bollar på en själv.

Måndagar, vanligtvis intensiva dagar. Börjar ju alltid 08.30 i sammanträdesrum och fortsätter på något sätt normalt till långt in på kvällen. Det första likartat det vanliga, det andra inte helt i ordning ännu. Men tiden vandrade ju iväg i alla fall! Mycket som skulle ha varit gjort blev ogjort.

Kompletterat och klart! Växterna som skulle upp på gravarna. Igår kväll det mesta på plats – och nu inköp och plantering av det som fattades. Känns som vi är bra placerad i tiden. Fixat och klart. Faktiskt platser gå till för lugnets skull.

Viktigt kort besök. Sprudlande glad, fylld av livet. Det var ju faktiskt idag som är Lous riktiga födelsedag. Firandet i lördags var därmed en hejdundrande förfest. Idag i lekhumör, idag också som blivande sopran sångerska. Eller är det som opera dito. I vilket fall så hördes hon över nejden.

Insåg att tisdag hinns det inte med. Tabata träningen får läggas därhän. Alla former av rörelse – inget blir effektuerat tisdag. Kort promenad idag istället, kvällstid. Ut på Åshuvudet. Märkligt när det som är så lättillgängligt varje dag, varje kväll är så fantastiskt och naturskönt.

Åsen har också sitt stora uppdrag. Förena så många bygder ända från Enköping till Sundsvall. Så många spännande bygder efter sin rygg. Rullstensåsen från fordom så fyller en stor funktion än idag. Även som god vattenmagasin.

När förlustraden fortsätter fyllas på. Nio matcher, sju förluster. Då brukar det knakna. Men utåt sitter Janne Andersson säker. Fast sänker han oss ned till en C grupp i morgon kväll så torde framtiden ligga bakom honom. Så lyder idrottens regelverk.

Tre raka förluster men ändå två poäng. Brynäs säsongstart. Får coachen flytta på säsongens största nyförvärv. Gotlands store son flyttas från forwardsposition till centerdito. Hoppas, tror, att det inte är paniken som breder ut sig redan nu. I morgon kväll – upp till bevis.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar