lördag 24 september 2022

Lördag du vet

Ensam om i Sverige. Med allra största säkerhet. Dagens officiella invigning – hur många var på plats egentligen? Göranssonska fondernas invigning av det här centrat för äldre verksamhet. Vid Hedgrind, i kanten av Storsjön. Naturskönt, underbart. Eller möjligen fantastiskt.

Tagit väldigt lång tid för Henning att kunna få till sin livsdröm. Och få den slå rot. Goda kontakter in i Sandviks värld, givetvis. Goda kontakter till stort finansiellt kapital, givetvis. Men fordras ändå levande vision, stora kunskaper, visionärt tänk och massor med uthållighet.

Trevlig tripp dit på förmiddagen. Omöjligt räkna antal som mött upp. Siktar på över 3.000 personer. Massor med bekanta, alla positiva, alla glada. Så det tog viss tid ta sig igenom alla de där ”föreställningarna” som det bjöds upp på. Hade det funnits mera tid så kunde några timmar ytterligare mycket väl fyllts. Fyllts upp över brädden.

Lite kunskap provades på frågevandringen. Ärligt var det trygghet i de flesta frågorna. Men i några blott vilda gissningar. Tror – resultatet visar sig i tidningarna. I alla fall i Din Lokala Tidning. Men då gäller det ju hålla sig till tåls till nästnästa tisdag.

Mötesplats för äldre som vill träffa andra i väldigt attraktiv miljö, vill aktiveras på olika sätt. Och samtidigt njuta av traktens stora fägring. Och än en gång ytterligare – helt unikt i vårt avlånga land. Med Henning så går det göra skillnad på riktigt.

Fast lördag morgon först. Givetvis tabata time. Kör på med mina shorts. I alla fall så länge det är plusgrader utomhus. Sedan får vi se om de flossade kommer på. Fungerar bra med håriga ben. De värmer.

Kalas grande. Lou körde sin stora födelsedagsfest dagen till ära. Men den riktiga födelsedagen. Två års jubileumet. Det kommer först bli verkligheten kommande måndag. Men stora firandet – redan idag.

Tre flickor ihop – då kan det bli drag. Fullt ös. Så härligt att få ta del utav. Hoppas det håller ihop för dem längre upp i livet, hela livet. Och en ynnest få följa lång tid ytterligare.

Inte jag men väl tre killar. Så är passet på plats i Ursa. Återstår dock spika på de där sidorna, golvet och taket. Plus högtornets tak längre ned i mossen. Finns ju dagar kvar att nyttja.

Transparans. I sina politiska uppdrag. Om det finns något negativt i lasset så ska det ju visas upp. Inte komma fram genom media. Klart det är åtminstone principiellt rätt. Läser in på nätet, på papperstidning, läser in ”Hudiksvalls fallet”. Mycket skrivet – men allra mest på Facebook. Även den där ”egna texten”.

Klart jag hade förhoppningar. Stora. Första hemmamatchen i SHL. Fattades väl 1.000 personer till fullsatt. Många arrangemang. Men räckte ändå inte in i kaklet. 2 – 5 skrevs sifforna. Goal winning shoot blev det där 3-2 målet. Horribelt hur den vanliga formen av diving från Shinnamen kan godkännas. Har gjort så under flertalet år i diverse SHL klubbar. Men som oftast, får ju de där domarna man förtjänar.           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar