onsdag 14 september 2022

Ett slutresultat

 

Trots valresultatet. Inflationen skjuter i höjden. Rekord med i det närmaste 10%! Kommer att mötas med än mer högre räntor. Som väl också kommer fixas till. Valet har ju tydliggjort att de svårigheter som finns i Sverige enbart handlar om inrikesproblem. Och nu ska de ju lösas, som utlovat!

Eller om det är något speciellt med 11 september. Datumet som fått katastrofbeteckningen. Visar väl sig snart om det också drabbat Sverige. Eller om det istället innebär den där ljusningen som utlovats. Shangri-la röstningen.

Viktigt i en demokrati utgå från att ingen röstat fel. Alla får ju rösta efter sin egen övertygelse. Frågan är mer om vi gått i fällan och röstat för fråga efter fråga utan att klara av se helheten. Framtiden kommer ge någon form av svar. Även om svaren kan komma bli mycket brutala för så många.

Suttit så fångad vid datorn under så många timmar. Från tidig morgon till och med tidig eftermiddag. Måste bryta, måste få in någon form av lunch. Kanske till och med stoppa in lite promenad. Och onsdag – självklart återvinningens eftermiddag. Enda i sitt slag de här stunderna onsdag eftermiddagar. Annars stängt och låst. Vissa andra kommuner utrustat sina kommuninnevånare med en form av grönt kort. Så att man loggar in med kort och har tillträde till avfallshanteringen veckan lång. Varför vi inte har? Ställ gärna frågan till någon aktiv i Återvinningen. Finns antal politiker att tillfråga.

Känner mig hemma. I Räddningstjänsten. Men mycket troligt åker jag även ur det uppdraget också. Nedräkning har påbörjats. Det kommunala beslutet tog jag ju själv. I alla fall vad anbelangar kommunfullmäktige. I regionen däremot utslängd av valberedningen. Vilket möjligen också enkelt var motiverat. Åberopades ju at det inte längre gick köra med dubbelkommando, d vs inte längre möjligt ha centrala uppdrag i regionen och någon kommun. Fast det var ju förstås då.

Många samtal just nu. Hur styret ska se ut i respektive kommun och i respektive region. Och några partibeteckningar inte längre med i sammanhanget. Som det verkar bli i Region Gävleborg.

Jämför rösteresultaten. I första hand i egna länet. Givetvis mer utsatt få till röster i en sittande majoritet. Men det finns ju kommuner där raset är extremt stort trots oppositionsrollerna. Skrivs säkert fram förklaringar på detta också. Som taget ur Fablernas värld.

Intern kritik. Som alltid växer när det går emot. Sakligt framfört – jättebra. Men negativismens negativism. Sådana finns och var ju verkligen identifierade redan före valet. Personer som verkar mest förvirrade att finnas levande inom sina egna skal.

Framgång inom sitt eget land. Ukrainska trupper på mycket stor offensiv. Trycker tillbaka ryssarna mot de ryska gränserna. Fortsättningen dock omöjlig kunna slå fast. Mer ryska trupper, mer rysk utrustning, mer rysk förintelse? Så svårt hitta exit för Vladimir Putin. Så en riktig exit måste säkert innehålla honom också.

Viktiga dagen. Carl-Henriks födelsedag. Fast den fysiska uppvaktningen måste vi alla söka hitta ett fungerande datum för. Just nu förhoppning att hans firande bland de närmaste också innehåller verklig närhet med livets bästa godbitar.

Ingen träning idag heller. Inte en enda promenad. Nu är siktet inställt på torsdag afton. Om inget annat kommer emellan. Får inte blott förfalla till krackeleringsstadie.

Ikväll kom beskedet. Magdalena Anderson avgår. Ikväll också sluträknat för Sandvikens del. Tidigare mandatfördelning fastställd. Kollar över landet. Slår normalt hårdast där vi ingått i majoritet. Riktas rimligen inte lika hårda slutsatser på de partier som suttit i baksätet. Också förståeligt Utifrån hur vi som människor reagerar. Fick några timmars föreläsning på Återvinningscentralen idag. Utifrån varför-drev-ni-inte-just-de-här-frågorna.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar