söndag 18 september 2022

På plats

 Blivit nästan ett måste. När det över huvud taget finns någon möjlighet. Då styr jag kosan till träningsgruppen. Tabata gruppen som närmast blivit en form av institution. Blivit en tradition, och traditioner är till för att vårda. Samt att det ger den här värdefulla motionen som jag så lätt annars missar. Har ju inte blivit så mycket med motioner de senare åren heller – genom att sitta med i majoritet. Där skriver vi ju inte motioner! Men det är ju något annat med likartad skrivning!

Upp och istället för kortbyxor utrustad med traditionella tränings overall byxor. Skulle ju med smörgås och kaffe i ryggsäcken. Och färd till idrottsplatsen som tävlings centra för orientering modell sprint. Inte det störta arrangemanget. Men drygt hundra tävlande. Välordnat arrangemang – som alltid när Årsunda Orientering sätter händerna i något. Min egna insats blott som parkeringsvakt Funktionärsväst och ivrigt flaxande armar.

Blev ju en fortsättning. Med mountain bike orienterings cykling. Något som säkert kan komma att svälla ordentligt. En folksport i starkt växande.

Blev en hel del varma möten. Personer det var länge sedan jag träffat. Men också många personer jag aldrig träffat förut. Trevliga personer med gott humör får man liksom aldrig för mycket utav.

Också uppdaterad vad som är på G inom Årsunda IF. Många som drar. Men tyngsta lassen dras definitivt av firma Yngve & Lasse. Mycket på gång och ännu mer i planeringsfasen. Så mycket som kan växa fram genom ideella krafter som drar åt samma håll.

Tidig morgon. Tidig frukost. Prasslande tidning som också är en tradition. Öppnade sig ett stort reportage om två kvinnor och deras vänskap. Representerande två olika partier. Boende nära varandra. Personligt skrivet om närheten mellan Lena & Veronica.

Nanmadol. Nytt namn lära in. En formidabel tyfon som slagit till mot Japan. Miljontals personer drabbas, ska evakueras. 2,9 miljoner japaner på ön Kyushu uppmanas till evakuering. Vädrets makter är obarmhärtiga. Japan som kontinuerligt drabbas av kraftiga regn som orsakar jordskred och översvämningar. Finns så mycket som måste åtgärdas världen över. Omedelbart. Alla kan dra sitt strå till stacken. Framtiden får inte skymmas av bruna färger.

Finns endast ett vi kan göra för att påverka framtiden på ett positivt sätt. Sluta släppa upp koldioxid. Alla som är något så när klara i skallen känner till det. Så finns det klimatförnekare givetvis. Åsiktsfyllda utan insikt. Som är beredda föröda den värld vi lever på.   

Samhället har utvecklats tillsammans med tillgång till el. Som på något sätt måste tillverkas. Mycket hos oss genom vattenkraft. Med baksida alla fiskar som dödas. Men det var då den här möjligheten introducerades. Idag med stor säkerhet stoppats! Svårt slå sol och vind. Och givetvis med lagringsmöjligheter genom batterier eller vätgas. Fast även här motståndskrafter! Kommer ju beröras på morgonens kommunfullmäktige. Sitta still finns inte på agendan.  

Enorm uppställning, varje dag. Köerna som ringlat sig fram för ett hedersamt avsked av drottning Elizabeth. I morgon den världsliga begravningen. En fantastiskt respekterad drottning som har gått vidare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar