lördag 17 september 2022

Vilken leverans! En krona lägre dieselpris, tre månader

 

Enes bröd den andres….eller hur det nu ska stavas. Svensk ambition att få sänka skatten på bränsle under tre månader. Skulle under tre månader ge tre kronor lägre literkostnad på bensin. På diesel en krona billigare. Kosta statskassa några miljoner. Samtidigt – skulle Europa följa efter skulle det enligt olika beräkningar bli lite högre konsumtion och därmed också högre intäkter till diktator Putin med 80-90 miljoner per dygn. Fast det är det väl värt? Bygga intäkter till Putin och vi själva få ett lägre dieselpris i tre månader med en krona litern! Uttrycket med innehåll? Dum som en strut.

Hörde före valet. Hörde efter valet. ”Idiotiskt påstå att där existerar någon form av klimatförändring” Uppenbart at där finns individer som inte heller vill förstå något. Inte något alls. Missat de stora bränderna i Frankrike, Italien, Spanien, Portugal. Helt och hållet. Missat den oerhörda torkan. Inte ens förstått att svenskt jordbruks största fråga är torkan, betydligt allvarligare än det höga dieselpriset. Att verkligen förstå och se helheten är det inte så många som ens vill delta i. För svårt?

Förödande väderlek i mellersta Italien. Ständigt regnande. Öser blot ned. Behovet av nederbörd är stort. Men den uttorkade marken är stenhård och klarar inte att ta emot de här mängderna. Lösgör blott lera som dränker samhällen. Fast inte något med klimatförändringar!

Svensk torka. Speciellt över västra delen av landet. Varning utlyst. Men samma visa här förstår – ingen klimatförändring.

Brinner en fotbollsplan varje fjärde sekund i storlek i världen året runt. Fast även det händer ju, fast det inte existerar någon klimatförändring.

Samma inspel, Pakistan till stora delar översvämmat samtidigt som deras glaciärer smälter bort. Samma svar, ingen form av klimatförändring.

Och vi blott fortsätter. Släpper ut 8.000 ton CO2 per år och svensk. Borde ligga på 1.000! Och påstår att vi intet släpper ut!! Ungefär som att rösta med fötterna.

På plats till 08.30 – men ingen där. Tänkte gå hem – fast kollade också innegården Klockargården. Och där var guppen redan. Så rakt in i gruppen och dagens tabata träning. Skulle behöva så mycket, mycket mera.

Uppdrag. Tre älgpass. Blev utflykten idag. Tre besiktningar avklarade. Visst finns det lite insatser som kan göras. Ändå tackar jag ju för den här tilldelningen. Inte alls så komplicerat. Och fika blev det ju också. Hornberget. Platsen för älgbön den 6 oktober klockan 17.30. Varmt välkomna.

Förklaring. Finns egentligen ingen men bortförklaringar har ju framförts förut. Vara med eller uteslutas. Vill ju ha en förklaring. Renew Europé. Liberalernas europeiska organisation. Och så kommer det ett brev. Undertecknat Johan Pehrson.

Ett poäng kom det ju i alla fall. Med på hemresan från Ängelholm. Kanske ok under nystart Brynäs Hockey vs Rögle Bandyklubb. En poäng med hem från Västerfärnebo. Liten skuffelse. Årsundas skörd i Västmanland. Men saker och ting går ju inte alltid som de ska göra. Hålla lågan tänd, hoppets låga. Även när någon försöker släcka. Blicka framåt med tillfredsställelse.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar