söndag 4 september 2022

Borta bra - men hemma - också

 

Närmare valet. Hårdare tag. Misstankar ska det kunna dömas för. Angiveri stat som det planeras det för. Buskiga ambitioner. Längst ut i ena kanten av precis allt. Skönt tillhöra det parti som också vårdar rättssäkerheten. Ingen, precis ingen är dömd innan densamme är dömd. Bör vara likalydande åsikter och ställningstagande inom ett enhetligt parti. Från riks och längst ned i organisationsflödet. Skulle det nu komma signaler om annat så blir jag naturligtvis orolig. Krackeleringar bidrar så lätt till dikeskörningar. Knappast anständigt om så skulle ske.

En hel veckoslutsutflykt avslutad. Med lördagsstödet från Per-Ewert så är Nils-Olov långt gången med uppbyggnaden av det nyinskaffade köket. Välplanerat och genomtänkt. Men en hel del kvar – förstås. När vi stämde av hela projektet vid lunchtid söndagen. Totalrenoverat efter även fuktskadorna så blir köket en helt ny samlingspunkt, till och med oas.

Lite bortskämd med närheten till Ilse och Lou. Men nu de här dagarna med Leonie. Inte två fantastiska flickor – utan tre. Klart jag skulle vilja föra dem samman lite oftare. Mycket oftare. Alla de där kramarna smälter jag givetvis helt och hållet för.

Känner efter. Gått så många dagar nu. Och hoppas, tror, att den där förkylningen nu lämnat kroppen. I alla fall ingen hosta som bryter ut och är så himla svår stoppa. Tröttheten beror nog mycket på grund av vilan. Inte kunnat röra på kroppen så pass många dagar. Gäller att få komma åter till i varje fall tabata gruppen. Kan bli en tuff entré – och den kommer inte kunna ske förrän tidigast lördag. Måste hitta former för några sorter promenad i varje fall. Handlar alltså mycket om den egna förmågan att gå från tanke till handling.

På längre sikt. Gäller hitta en vardag då också. Med mening och innehåll. Förändringar i livets resa kan vara ett hopp uppåt. Lite vilja och sjutusan jäklar behövs onekligen. Därmed behöver det inte vara slutet på, utan istället skymtas början på!  

Lördagsminnet mycket fokus fortfarande på ett välplanerat bröllop. Med så många trevliga gäster dessutom. Tre flickor så otroligt i ålder nära våra tre killar! Ny yngsta flickan in i giftermål. Så tre på den sidan vigda. Andra sidan blott en av tre! Men det går det ju lätt jämna ut – om nu viljan blott finns där.  

Hemresa tillsammans med sportradion. Fungerade ypperligt följa finnkampen den vägen också. Och med mycken glädje. Speciellt var det svenska damlaget tippade förlora stort. Men det blev ju precis tvärtom. Svenska fanan i topp. Likadant på herrarnas sida. Och att platsen var Olympiastadion Helsingfors gjorde ju inte saken sämre!

Fick till den där kvällspromenaden i alla fall. Men den blir något kort. Och hastigheten inte så där hög den heller. God grund för en kvällsduschning.

Finsk äldre gentleman. Nu inte längre aktuell. I alla fall inte för det stora favoritlaget Brynäs Hockey. Med gott om pengar i fickan så blev det istället Luleå Hockey. Får visst en hårding, hårt arbetande ytterforward. Men inte så där spetsig framför mål. Men kan möjligen skapa utrymme för andra. Nu blir det upp till Johan Alcén att kontra. Åtminstone med ett spetsigt namn, kanske två vore på sin plats.

Genomgång av veckan. Ett måste när det drar ihop sig ordentligt. Utgår från att alla aktörer är laddade och åtminstone i det egna laget spelar sina roller aktivt och väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar