måndag 12 september 2022

Följetong

 

Hela dagen, absolut hela dagen. Fylld av det där valet som väl genomfördes igår. Men mer nu än någonsin. Det gemensamma temat verkar vara vem tar vem. Och kanske det kommer fortsätta så ytterligare dagar. På nationell nivå verkar det som bulli bumpa gänget redan haft sina inledande träffar. Som en sockerbit verkar det allt som. Där lille Ulf är just sockerbiten. Trion har redan bjudits in för en första provslick på underverket.

Avsikten? Bilda regering? Bilda majoritet? Oklart vad som gäller. Dock klart vilka som fåt audiens Hos hans hertig. Dock inte störst i Sverige. Dock inte näst störst. Men möjligen aspirerar han på platåskor. Signaturmelodin – liten blir stor.

Måste erkänna. Lite dagen efter. Just det där att vara uppe mycket länge. Men också säkert när saker och ting inte avlöper på speciellt positivt sätt. Som livet i övrigt går saker och ting upp och ned. Finns säkert någon mening i det också. Att allt inte är förutsägbart.

Viktigt för stunden. Valresultatet inte på något avgörande sätt avgörande för aktiemarknaden. Intresset för investeringar i Sverige fortsatt intressanta. Svårigheterna torde mest handla om tillgång till el, tillgång till anställningsbar personal. Inte tillgång till kapital. Och så förstås stundom regelkrånglet. Det som är totalt onödigt.

Bra, nödvändig genomgång. Ha klart för sig förutsättningarna kunna sätta en funktionell budget. Så repetition är inte illa bygga på sig. Nyttjade givetvis tillfället i kväll. Seriositet är seriositet. Och även grunden för ansvar och handlingsutrymme.

Med Jannes hjälp. Utflykt och seriöst beakta hur en ingång ska utformas. En oerhört positiv och kunskapsfylld person som ständigt ställer sig till förfogande. Så idag en utflykt som fylldes med frågeställningar och frågor. Och så småningom kommer ett genomarbetat förslag.

Annan Janne. Nu också plockat undan alla de där trallarna som fungerade som uppsättnings ram för alla val affischer. Frågan blir närmast om de ska ligga där och vänta in att fyra år avlöper innan de ska komma till nytta igen.

Kom en uppdaterad version. Ända från Australien. Helt uppdaterad på valresultatet här hemma. Och givetvis något förundrad att ett land som upplevts som ledande i världen för medmänsklighet och allas lika värde nu tippat över till något helt annat.

Nu möts det intressanta med annat intressant. Fotbollen rullar vidare ett antal omgångar ytterligare. Samtidigt som det är nedsläpp i SHL redan på lördag. Så svårt undvika titta när Bryns Tigers bjuder upp. Rumble on ice.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar