lördag 10 september 2022

Första träningstillfället!!!!

 

Älskar, älskar inte. Älskar, älskar inte. Älskar. Eller Gå, inte gå, gå, inte gå, gå. Och så blev det at vandra iväg för at möta tabata gruppen efter alla de här veckorna. Så långt uppehåll! Ordentlig förkylning. Möjligen lunginflammation. Och inte ens promenader. Tog mig iväg så här morgontimmarna. Men tabata var det ju inte. Väl intervallträning. Deltog och fick timmen at gå. Ångrade mig inte alls. Borde in i rutinerna igen. Så gott det nu går. Lyssnade runt omkring, pratades lite val. Kändes som kloka tankar. Fick också några närhetskommentarer! Kändes mycket positivt.

Valdagen så nära. Fast många, väldigt många redan röstat. Ett stort antal drivits till valurnorna av påpiskade sanningar om att vi har det så uselt, leve i samhällen där man inte vågar sig ut, knappast ens med skyddsväst. Där våldet är vardagen. Där den enskilde invandraren är ett hot mot svenskt välstånd. Och där vi inte längre producerar el. Ett land där politiska beslut stängt kärnkraft. Sägs, påstås medan sanningshalten är lägre än lägst. Allt parat med aggressivitet. Att politiska uppdrag är fyllda med lögner eller brist på insikt, borde göra oss alla oroliga.

24 februari påbörjades en snabb omställning av världsordningen, inklusive den ekonomiska verklighet vi befunnit oss i. Det fanns förvisso stora utmaningar redan före februari. Men nu steg vi in i ett fritt fall där ingen kan förutse var vi kommer landa. Samtidigt finns här också möjligheter. Klivit in i hållbara samhället innefattar att det skapas stora möjligheter. Inte minst för vår industri. Om vi blott vågar ta steget. Våra världsledande industrier vill visa vägen. Men samhället i övrigt håller fullt klart emot. Konservatismen spjärnar desperat emot.

Efter morgonens träning. Kort besök och att blott få se Ilse och Lou denna stund gjorde att solen sken upp på himlen och skingrade eventuella moln. Och vem vet – i morgon kanske molnen skingras permanent.

Cykeltramp till idrottsplatsen. Hade kunnat varit en väldigt viktig match nu när Västerås IK stod på den andra planhalvan. Men förra veckans bortamatch eliminerade tyvärr denna lördag. Genom det starkt försvagade lag som då tog bussen västerut och tyvärr inte räckte till. Idag var det två framstående lag som ställdes mot varandra. För VIK ytterst viktig när man siktar på andraplatsen och därmed möjligheten kvala sig uppåt. Slutresultatet skrevs ned i blågul hemmafavör. Tre mot ett. Och med två mycket tydliga blågula kungar. Firman Emil & Daniel. Den första redan uppe i 36 baljor innevarande säsong.

Hitta ut. Hittade tid för att ta diverse kontroller i södra området av kommundelen. Egna kommundelen. Promenad i all ära. Men nu började det kännas ordentligt. Träningen. När jag knappast tagit ett enda steg i träningssyfte de sista tre veckorna p g a förkylning och trolig lunginflammation. Men utan att ha haft covid smittan ska påpekas.

Tradigt – men tittar ändå. Duellen som fortsätter med två helt olika taktiker. Den ena aggressiv, den andra med försök till samförstånd. I morgon kommer avslöjandet – vad som gått hem bäst hos svenska folket. Och hur grupperingarna sedan förmår utveckla sig; grön/rött vs blå/brunt. Kollar in på toaletten för att förvissa mig om att jag har tillräckligt med toapapper för att kunna torka bort det eventuella bruna.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar