måndag 12 september 2022

I valet och kvalet

 

Så var det dags. För avgörandet. Har varit ett väldigt långt upplopp. Och definitivt inte fritt från incidenter. Eller rent av stora ojustheter. Sanningar som presenterats men som verkligen plockats fram ur osanningens korg. Mycket tydligt vilka som varit de största kålsuparna. Och ändå suger de röster! Ändå föreslår jag ingen begåvningstestning. Räcker ju med det parti som vill kolla språkkunskaperna för två åringar – från vissa bostadsområden. Eller det parti som vill kolla ADHD för fem åringar – från vissa bostadsområden. Borde närmast kunna krävas av vuxna att inte suga i sig någon enda fråga, spetsa den och missa helheten.

Levererade tidigt i morse valsedlar från fem olika partier till närmaste valkontor. Allt det där som skulle levereras i tid – liksom i tid före vår tabata träning. En tabata träning som jag mötte upp till med stor stelhet efter gårdagensträningspass. Fast nu är jag på gång! Eftre säkert tre veckors totalt uppehåll. Nu gäller det prioritera den egna kroppen bättre.

Märkte direkt efter vår träning. Vilken enorm kö! Utanför vallokalen intill. Det här är ju inget jag har minnen till – från tidigare val. Kö måste vara en helt ny företeelse. Avstod då och fick istället möjlighet att ösa in återstående del av frukosten. Innan det begärdes en kortare barnvaktstid. Som givetvis mottogs positivt.

Sedan blev det att själv vandra in i köande söndagen. Trevlig stämning att ta del utav. Trodde aldrig så många skulle rösta. Efter exempelvis förra veckans konstanta förtidsröstande i Stadshuset! Men ack vad jag bedrog mig.  

Men bedrog mig definitivt inte kring osäkerhet. Osäkerhet kring dagens låga följetong. Röstningen plus räkningen. Väl vetandes att säkert är det här loppet inte helt avgjort förrän efter onsdagens sista räkning.

Hann med en fotbollsmatch. Öppet, spännande, intressant. Pojkar femton år. Djupt imponerad at just Årsunda har ett lag som möjligen är det bästa i hela landskapet. För den 20 september spelas DM finalen på hemmaplan vs Sandvikens IF. Idag betvingades Dalarnas bästa femtonåringar. Så det är inte blott målsprutande division tre laget som höjer temperaturen. Blå gult ska det definitivt vara.

Rapporten från Sandviken i ettan är knappast SIF positivt. Noll poäng på hemmaplan gör att avståndet till Gefle IF ter sig större än universum. Dessutom har Vasalund tågat förbi och uppehåller just nu kvalplatsen.

Tillstånd annonsera till 20.00 söndagkväll. Slog följe med Janne och med hans styrning så plockade vi bort affischerna och tillhörande pallar. Ett ordentligt lass på hans släpvagn. Som vi måste hantera vidare under måndagen.

Blev en avstämning där vid Kyndelsbäcken. I mörkret. Mats delade ut passen för stundande älgjakt. Förhållningsorder och förberedelser. Samlad trots nattens inbrott i hans bussgarage. Där så mycket försvann. Och dessutom verkade det också välplanerat. Tyvärr

Valvaka nere hos Shiyar på Strandbaden. Första siffrorna väldigt positiva. Men sedan blev det lite mörkare. Konstigt att natten ändrade färg i brun nyans. Fast givetvis – ingenting klart innan allt är klart. Fast nattens timmar krympte förstås. Lite sömn planeras.         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar