torsdag 15 september 2022

Annie - du är helt enkelt bäst

 

Att våga stå upp när det blåser Att kunna stå för sina värderingar. Vara rakryggad. Allt det där som symboliserat en viss person. Under så många år. En tydlig röst för de som har det svårt. För rättvisa och alla människors lika värde. Samma portalparagraf som Förenta Nationerna. Att våga göra skillnad.

Samtidigt så finns där krafter – eller bakåtsträvare som inte alls har humanism som grundplåt. Populismens hänryckta skara. Som inte klarar argumentera. Inte klarar se en helhet. Och när det här med humanism också föredras av en kvinna. Då växer bockhornen och reptilhjärnan surar till. Blir aktivt farlig. Öser på med okvädningshot, naturligtvis på Facebook. Finns ju en och annan som driver dylika pöbelfasoner framför sig. Och förmår ibland få fart på snedseglarna. Livsfarlig fart.

Att utsättas för mordförsök. Klara sig och direkt därefter jobba vidare i rasande tempo. Det klarar inte alla av att göra. Men så är hon ingen vanlig kvinna. Annie Lööf. Fast idag blev det en presskonferens klockan tretton. Och ett officiellt avslöjande – släpper partiledarskapet. Släpper det här med politik. Och tacksam att hon överlevt alla hotbilder. Kan återvända hem till sina barn och vara mamma!

Förbannad på de där som förtalat henne? Knappast, tycker mer synd om dem i sina vridna hjärnor. Finns ju ett antal. Huvudförtalaren finns ju inte så många mil hemifrån. Närmast underligt att dylika snedseglare kan få gå fria.      

Finns en dylik person som klarar av att utveckla förtalets gyllene ingredienser. Men som aldrig kommer få några uppdrag från sin egen organisation. Och det verkar ju inte som att personen funderat något över huvud taget hur det kan vara så. När majoritetsordningen nu förändras. Vem ska personen då förtala? Känns mycket beck svart.

Nitton år och under utveckling. Men tillhörande Rögle BKs sexton olika forwards blir det svårt ta en ordinarie tröja. Nu sedan i natt övergått till spel i Brynäs Hockey. Nu blir det verkligen upp till bevis. Verkar dock vara en fortsatt jakt på en sniper. Handlar om god scouting men också jakt på pengar. Rikast vinner. Känns närmast som en filial till tankar och avgörande beslut. Men till skillnad från ovanstående alltid utifrån fair play.

Snart vankas ju SHL premiär. Som av en händelse Rögle BK vs Brynäs Hockey. Då kan det ju bli upp till bevis direkt för nyförvärvet. Blir at bänka sig kl 15.15 på lördag. Nu börjar ju säsongen med Rumble on ice.

Vilat ett tag. Men ikväll uppe till bevis – igen. Hade ju inget måste under kvällningen. Blev istället in i tabata gruppen. Skönast när det hela var klart. Hade ju fixat det. Så viktigt också för själv känslan. Och nytta för kropp och själv – önskar ju givetvis. Fast på något sätt vänds det till något annat. I alla fall när det delges genom facebook. Varför? Ingen aning.

Efter vila blir det vakna. Programmet ebbar ju ut allt efter. Och efter nyår kan det möjligen handla om nada. Blir att skruva om till det fenomenet då. Missförstånd är ju mänskligt. Men så mänskligt? Kommer du satsa på kommunen eller kan vi nyttja dig regionalt. En fråga från fablernas värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar