torsdag 1 september 2022

Härligt med debatt

 

Härligt. Närvaro när det är som roligast. Som ikväll. Företagarföreningen som anordnade en politisk debatt. Kunde låtit det heta till betydligt mera. S k sanningar som serverades;  Vågar inte gå över centrum i staden, arbetslinje som kräver att bidragen till den enskilde klart sänks, in med en hel stor numerär poliser på stan, upp med övervakningskameror. Antal recept staplades upp. Likartad avsändare, absolut inga vindkraftverk. Konsekvens av det ena eller det andra? Givetvis orkade de inte med detta. Så mycket sladdrande läppar som fick svängningarna av öppna munnar. Enkelspårigt av bara den. Lite servess från arrangören; Varför pratar ni inte med oss företagare om vilket behov vi har av anställningar?

Och trevligt. Blommor med hem! Fast fick ju så klart den där självklara frågan; Vad har du gjort nu då, som har blommor med dig hem? Kanske borde börja reflektera?

Går mot höst. Fixade till en morgoninsats hemmavid. Gräsklippning. Fixades trots det blöta och långa gräset. Får tacka gräsklipparen för densammas starka insats.

Men det allra bästa under den där tiden. Carl-Henriks promenad med Lou och Ilse. Och hela vägen runt Strandbaden, tillsammans med Skuggan. Den härliga katten som är så himla social och följde med hela vägen runt.

Höjdare. Det där besöket på torget Gävle. Annie Lööf. Som alltid rak och treylig – och personlig. Också så positivt med alla de där ungdomarna som mötte upp med sina egna frågeställningar. Det var många personliga bilder som togs. Och personliga samtal – att vara lyssnad på. Det som hela demokratin vilar på. Förmågan att lyssna.

Hann hem och få lyssna in en form av repris på Johan Pehrsons intervju. Politiska svar. Blev en liten nidbild från reportrarna just blott för att han svara såväl si som så. Lite släckt med Putte Kock i alla sina olika garderingar? Blir att fundera vidare på vad han svarade. Kanske ”beror på”.

Jonas Gardell öste i alla fall på i sin insändare. Och i sin stora besvikelse på Ulf, Ebba, Johan. Bar helt nyligen gick de med i Pride parad. Möjligen har de glömt? Eller inte förstått budskapet? För Pride har helt andra färger än brunt i sin flagga.    

Stort tacksam att jag kör Suzuki. Och har relationerna med Kenneth Larsson Bil AB. Då blev det snabbt uppståndna problemet lika snabbt löst. Snacka om service. Det andra, erbjudandet om köp av helt ny bil. Och för helt massa nya pengar. I en oändligt högt staplad nivå.

Brynäs första försäsongsvinst! 4-1 vs Malmö – i Danmark. Men den där spetsforwarden inte värvad ännu! Förta träningsmatchen SAIK bandy. Och oavgjort mot Broberg Söderhamn. Egentligen utan is i benen hos de svarta. Kan bli en högst intressant säsong. Svenska cupen. Good bye Sandvikens IF. Precis som det ska vara med allsvenska Sirius på andra sidan. Det är ju till kommande veckoslut det gäller än mera. Tillbaka till den intressanta seriespurten.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar